Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Diş Kaplama Çeşitleri

Zirkonyum ve Lamina Kaplamalarla Daha Sağlıklı Dişler! Diş Kaplama Çeşitleri

Diş kaplamaları, dişlerde meydana gelen kırık, çatlak ve çürük gibi sorunların telafisi için kullanılan yöntemlerden biridir. Aynı zamanda dişlerdeki renkleşme sorunlarını da gideren diş kaplama tekniği, estetik diş hekimliği alanının en çok başvurduğu uygulamalardandır.

Özellikle ön dişler için kullanılan diş kaplamalar, son yıllarda geliştirilen teknolojilerle birlikte doğala en yakın formda tasarlanmaya başlamıştır. Hangi diş kaplama çeşitleri arasından hangilerinin size uygun olduğuna diş hekiminiz karar verirken iyi bir malzeme ile diş kaplama sonrası herhangi bir sorun yaşanmamaktadır. Peki estetik diş hekimliği işlemlerinden olan diş kaplama nasıl yapılır? Diş kaplamaları için malzeme seçiminde nelere dikkat etmek gerekir? Diş kaplama fiyatları nasıl belirlenir? Birlikte inceleyelim…

[widget-130]

 

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir? Zirkonyum Diş Kaplama ve Lamina Diş Kaplama Nasıl Uygulanır?

Diş kaplama yapılırken öncelikli olarak hastaya uygun olan form ve malzeme seçilir. Diş kaplama çeşitleri arasından en çok zirkonyum ve lamine kaplamalar tercih edilmektedir. Diş kaplama nasıl yapılır? Daha ayrıntılı bakacak olursak:

  • Porselen Laminate Veneer: Kaplama diş yapılırken kullanılan porselen malzeme, dişten 0,3- 0,7 mm. yüzey alınarak yaprak formda tasarlanmaktadır. Metal içermeyen porselen laminate veneer, kırılmalara karşı da dayanıklıdır. Ön ve ara yüzeylerine de mümkün olduğunca az aşındırma uygulandığı için en çok tercih edilen diş kaplama çeşitleri arasındadır.
  • Zirkonyum Kaplama: Diş kaplama çeşitleri arasındaki zirkonyum kaplama yönteminde hem ön hem de arka dişlere uygulama yapılabilir. Sağlam ve estetik bir malzeme olan zirkonyum uygulamada metal diş kaplama işlemlerindeki gibi renk örtücü opak tabakasının kullanılması gerekmez. Soğuk ve sıcak hassasiyeti sorunu malzemenin ısı iletkenlik katsayısının metale göre daha düşük olması nedeni ile minimum seviyededir.

 

  • Metal Destekli Kaplama: Diş kaplama nasıl yapılır diyenler için metal destekli kaplamalardan da bahsedelim. Kliniklerde yapılan uygulamalarda dişin yapımı aşamasında porselenin altına metal alaşım konur. Alt yapıda yer alan metal, ışığı geçirmediğinden, mat bir görünümü ile diş eti hizasında koyu renkle kendini belli eder. Bundan dolayı metal destekli kaplamalar genellikle ön bölgedeki dişlerde estetik açıdan tavsiye edilmez.
  • Empress (Full Porselen) Diş Kaplama: Diş kaplama çeşitleri arasındaki empress full porselen diş kaplama doğrudan diş üzerine yapılan bir uygulama türüdür. Ağızda dişin olmasını gerektiren bu uygulamada dişler hazır hale getirildikten sonra işlem yapılır.

Zirkonyum kaplama ve lamina kaplama, diş kaplamaları arasından en çok uygulanan yöntemlerdir. Dayanıklı olmaları ve dişe en yakın renge sahip olmaları da tercih edilmelerinin en büyük nedenlerindendir. Diş kaplama çeşitleri, kişinin ağız ve diş yapısına göre seçilir.

Diş kaplama fiyatları ise kaplama yapılacak diş sayısına, tercih edilen diş kaplama çeşidine ve diğer diş tedavilerinin gerekli olup olmadığına göre değişecektir. Diş kaplama fiyatları ilk randevunuzda belirlenmiş olacaktır.

[widget-149]

Diş Kaplamalarının Ömrü Nedir? Diş Kaplama Fiyatları Neye Göre Değişir?

Diş kaplama işlemi sonrasında yapılan ağız bakımının ne kadar doğru olduğu, kişinin renklendirici özelliği olan gıdaları ne sıklıkta kullandığı kaplamaların ömrünü belirlemektedir. Genel olarak 7 – 15 yıl arasında dişlerde kalabilen kaplamalar için hekimin önerilerini uygulamak sağlıklı olacaktır. Diş kaplama kullanım konforunu arttırmak için kişinin ağız sağlığına dikkat etmesi önemlidir. Diş kaplamalar kullanılırken ne kadar özenli olunursa o kadar uzun süre dayanır.

Diş kaplama uygulamaları, lekelere dirençli olsa da lekeye neden olan gıdalar ve içeceklerden (örneğin kahve, çay) kaçınılması gerekmektedir. Böylece diş kaplama ömrü uzatılabilir. Diş kaplama kullanımının uzun ömürlü olması için kullanılan malzemenin iyi olması ve hekimin profesyonelliğinin de unutulmaması gerekir.

Diş kaplama fiyatları da tercih edilen zirkonyum diş kaplama, lamina diş kaplama türüne, sayısına, diş hekiminin profesyonelliğine göre değişecektir. Diş kaplama fiyatları için ortalama bir rakam vermek doğru olmayacaktır. 

Diş kaplama çeşitleri ve diş kaplama fiyatları hakkında bilgi almak için diş kliniği hekimlerimize danışın...

[widget-87]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173