Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş Tartarı Nasıl Temizlenir? Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?

Diş taşı temizliği ya da halk arasında bilinen adıyla tartar temizliği, sağlıklı bir ağız için olmazsa olmazdır. Diş taşı temizliği yapılmadığı taktirde kişinin ağız sağlığını koruması mümkün değildir. Diş çürükleri ve diş eti kanamalarıyla birlikte ciddi diş kayıpları da görülebilir. Peki diş taşı temizliği nasıl yapılır? Diş taşı temizliği sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Yakından bakalım...

Diş hekimleri diş taşı temizliği yaparken standart diş temizliği ya da diş eti hastalıklarında olduğu gibi ileri düzey temizlik yapılıp yapılmayacağına karar verirler. Diş taşı temizliğinde genellikle anesteziye ihtiyaç duyulmadan ultrasonik ve periodontal aletlerle diş taşları temizlenir. Bu aletler, dişlerin yüzeyindeki birikintileri alır ve sağlıklı formlarına kavuşmalarını sağlarlar. Dişlerinizin arasından ve diş eti çizginizden itibaren temizlenen diş taşlarının ardından dişlerinizi parlatmak için polisaj yapılır. Diş taşı temizleme sırasında gerek görülürse diş ipiyle diş araları temizlenir.

Diş tartarı nasıl temizlenir, diş taşı temizliği nasıl yapılır ve diş taşı temizliği avantajları hakkında detaylı bilgi yazımızda. 

 

Diş Taşı Temizliği Avantajları - Diş Taşı Temizleme İle Sağlıklı Gülüşler!

Diş taşı temizliği, sağlıklı dişlere sahip olmak isteyen herkesin yaptırması gereken bir uygulamadır. Diş taşı temizleme işlemi düzenli yapıldığı taktirde dişeti hastalıkları da engellenmiş olur. Diş taşı temizliği avantajları genel olarak şunlardır:

  • Diş çürüklerinin önüne geçilir.
  • Diş hastalıklarının engellenmesi sağlanır.
  • Diş taşı temizleme işlemi ile kemik iltihaplarını engellenir.
  • Dişleriniz olması gereken sağlığına kavuşur.
  • Diş eti çekilmeleri ve şişmesi engellenir.
  • Diş kayıplarının önüne geçilir.
  • Diş taşı temizliği sonrası ağızda oluşan yaralar engellenir.
  • Diş taşına bağlı ağız kokusu engellenir.

Diş eti çekilmelerinden iltihaplanmaya kadar ciddi diş problemlerine neden olan diş taşlarının mutlaka düzenli temizlenmesi gerekir. Aynı zamanda diş taşı oluşumlarının engellenmesi için dişlerin düzenli ve doğru şekilde fırçalanması şarttır. Florür içeren diş macunu ve diş ipi kullanmak da diş taşı temizliği sonrası ağız sağlığını korumak için faydalı olacaktır.

[widget-87]

Diş Taşının Temizlenmemesi Hastalıklara Yol Açıyor!

Diş taşlarının temizlenmemesi elbette bazı hastalıklara yol açacaktır. Diş eti çekilmeleri bu hastalıkların başında gelmektedir. Diş eti çekilmesi ile birlikte dişlerin aralarının açılması ve ilerleyen durumlarda diş çürüklerinin görülmesi söz konusudur. Bu çürükler diş köklerine zarar vermekte ve dişlerin kaybedilmesine neden olmaktadır. Diş taşı temizleme işlemi sayesinde bu sorunların önüne geçilir.

Diş taşı temizliği için mutlaka uzman hekim kontrolünde gerekli ekipmanların kullanılarak işlemin yapılması söz konusudur. Aksi halde dişlerin daha büyük zarar görmesi kaçınılmazdır. Diş taşı nasıl temizlenir ve nelere dikkat edilmesi gerekir gibi soruların cevabını da uzman diş doktorunuz yanıtlayacaktır. Sağlıklı bir gülüş için mutlaka doğru tedaviyi olmanız gerekmektedir.

Diş taşı temizliği nasıl yapılır, diş taşı temizliği avantajları neler, merak ediyorsanız diş hekimlerimize sorabilirsiniz. 

[widget-138]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173