Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Kırık Diş Tedavisi Yöntemleri Nelerdir?

Kırık Dişler; Kırığın Derinliğine, Ağız İçindeki Konumuna Göre Tedavi Edilir!

Düşme, sert bir maddeyi ısırma, diş çürükleri ya da ağza darbe almak diş kırıklarına yol açabilmektedir. Diş kırıkları tedavi edilmezse ağız sağlığını tehdit edebilir. Ayrıca diş kırıkları estetik açıdan da hoş durmayacaktır. Dişinizin kırılması durumunda hemen bir diş hekimine başvurmanız gerekmektedir.

Kırık dişler; kırığın derinliğine, ağız içindeki konumuna göre tedavi edilebilmektedir. Kırık diş tedavisi yöntemleri nelerdir, kırık diş tedavisi nasıl yapılır diyorsanız birlikte inceleyelim.

Dolgu ya da bonding işlemi ile kırık diş tedavi edilebilir.

Kırık diş tedavisi nasıl yapılır diyorsanız kırık diş, dolgu ya da bonding işlemi ile düzeltilebilir. Diş kırığı ön dişlerde oluşmuş ve küçük boyuttaysa diş kırığı bonding işlemi ile tedavi edilebilmektedir. Diş kırığı küçük boyutta fakat arkadaki dişlerden birinde oluşmuşsa dişe dolgu tedavisi yapılabilir. Bonding ve dolgu tedavilerinde kırık, dolgu yapılarak kapatılır. Bu işlemler kırığı kapatarak dişi sağlamlaştırmaktadır.

Ön dişlerden biri kırılmışsa laminate veneer işlemi uygulanabilir.

Kırık diş tedavisi yöntemlerinden biri laminate veneer işlemidir. Laminate veneer bir diğer ismiyle yaprak porselen, ön dişlerde oluşmuş diş kırıklarını tedavi etmek için kullanılabilen yöntemdir. Laminate veneer, doğal diş rengi ve yapısıyla çok uyumludur. Bu sebeple oldukça estetik durmaktadır. Laminate veneer, dişe sağlam bir şekilde yapıştırılır. Hastanın doğru bakımıyla laminate veneer zaman içinde renklenme de yapmayacaktır.

Kırık diş enfeksiyon kapmışsa kanal tedavisine başlanılmalıdır.

Kırık diş tedavisi nasıl yapılır sorusunun bir başka cevabı kanal tedavisidir. Diş kırıkları zaman içinde enfeksiyona yol açabilmektedir. Bu durumda diş kırığını onarmak ve enfeksiyonu temizlemek için kanal tedavisi yapılmalıdır. Ayrıca diş, köke kadar kırılmışsa yine kanal tedavisine başlanılmalıdır. Kanal tedavisi oluşan bakterileri de temizlemektedir. Enfeksiyon kapmış diş kırıkları tedavi edilmezse sonuç, diş kaybına kadar varabilir.

Kuron tedavisi, ileri seviyede diş kırıklarını tedavi edebilmektedir.

Dişin büyük bir kısmı kırılmış ve çürüğe sebep olmuşsa kuron tedavisine başlanabilir. Kuron tedavisinde diş belirli bir yere kadar yontulabilmektedir. Yontulan ve çürükten arınmış diş, hastanın seçtiği malzeme ile kaplanır. Kuron tedavisinde tercih edilebilecek kaplama çeşitleri; porselen, zirkonyum, metal ve seramik kaplamalardır. Bu kaplama çeşitlerinden birine muayene sonucu diş hekiminizle birlikte karar vermelisiniz.

[widget-87]

Diş Kırıklarının Tedavi Edilmemesi, Diş Kaybına Yol Açabilir!

Diş kırıkları, görüntü olarak estetik durmamasının yanı sıra ağrıya sebep olabilir. Ayrıca kırık diş tedavisini ertelemek enfeksiyon oluşumuna yol açabilmektedir. Tedavi edilmeyen ve enfeksiyon kapan diş, diş kaybıyla sonuçlanabilir. Bu sebeple dişinizde kırık oluşur oluşmaz ertelemeden tedavi ettirmeniz hem sağlığınız hem maliyet açısından size kazanç sağlayacaktır.

Kırık diş tedavisi süresi, kırığın boyutuna ve yapılacak tedaviye göre değişecektir. Kırık ne kadar derinse ve çürük ne kadar fazlaysa tedavi süresi de o kadar uzun olacaktır. Kırık diş tedavisine ne kadar erken başlarsanız zamandan da o kadar kazanmış olursunuz.

[widget-134]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173