- Konu Başlıkları
- Diş Taşları Oluştuktan Sonra Fırçalama İle Giderilemez!
- Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
- Diş Taşı Temizliği Zararlı mı?
- Diş Taşı Temizliği Yapılmaması Ağız ve Diş Sağlığı Sorunlarına Yol Açabilir!
Diş Taşları Oluştuktan Sonra Fırçalama İle Giderilemez!
Diş taşı, yemek artıklarının zaman içinde bakteri plağına dönüşerek sertleşmesidir. Küçük bile olsa her bir yemek artığı iyi temizlenmezse diş taşı oluşumuna sebebiyet verebilir. Diş taşları; diş çürükleri, ağız kokusu, dişte lekelenmeler gibi sorunlara sebep olabilir.
Diş taşları oluştuktan sonra maalesef fırçalama yoluyla giderilemez. Diş taşı temizliği diş hekimi müdahalesi gerektirir. Diş taşı temizliğine tartar temizliği ve diş plağı temizliği gibi isimler de verilebilmektedir. Peki yapılan bu işlem dişlere ne gibi etkiler yapar? Diş taşı temizliği zararlı mıdır? Gelin birlikte inceleyelim.
Diş Taşı Temizliği Nasıl Yapılır?
Diş taşı oluşmuş dişlerde sarıdan koyu kahverengiye kadar renklenmeler görülebilir. Diş taşı hem estetik görüntü açısından hem de diş sağlığı açısından oldukça zararlıdır. Bu noktada temizlenmeleri büyük önem taşır. Diş taşı temizliği diş hekimleri tarafından yapılmalıdır.
Diş taşı temizliği nasıl yapılır merak ediyorsanız öncelikle diş hekimi dişte kalan artıkları temizler. Sonrasında plakları, taşları, diş arkalarını ve aralarını, dış yüzeylerini ve diş eti çevresini temizler. Bu tedavi ile dişler tüm diş taşlarından ve pisliklerden arınır. Ardından özel bir pasta ile her bir dişinizi parlatmak için polisaj yapar. Son olarak diş ipiyle bazı diş aralarınızı temizler ve sizi diş ipi kullanımı ve fırçalama ile konusunda bilgilendirir.
Diş taşı temizliği düzenli olarak yapılmalıdır. Ortalama 6 ayda bir yapacağınız diş hekimi ziyaretlerinizde, yapılan muayene sonucu diş hekiminiz sizi bu işlem için yönlendirecektir.
[widget-87]
Diş Taşı Temizliği Zararlı mı?
Diş taşı temizliği zararlı mı sorusuna verilecek yanıt, zararlı değildir olacaktır. Diş taşı, bakterilerin plaklar halinde sertleşip taşlaşması sonucu oluşur. Bu oluşumlar kesinlikle yararlı değildir. Diş taşlarının temizlenmemesi çok daha zararlıdır. Diş taşları temizlenmezse; ağız kokusu, dişte lekelenmeler, diş eti rahatsızlıkları ve diş çürükleri gibi birçok sağlık sorununa sebep olabilirler. Hatta ilerleyen dönemlerde diş kaybına bile yol açabilirler. Bu sebeple diş taşı temizliği zararlı mı diye soruyorsanız, temizlenmemesinin daha büyük zarara yol açabileceğini bilmelisiniz.
Diş taşları bütün diş eti hastalıklarının en temel sebebidir. Düzenli olarak mutlaka diş taşlarını temizletmelisiniz. Diş taşı temizliği ancak bir diş hekimi tarafından yapılır. Dişlerinizi düzenli fırçalayarak ve diş ipi kullanarak diş taşı oluşumunu engelleyebilirsiniz ancak oluşmuş diş taşını maalesef gideremezsiniz.
Diş Taşı Temizliği Yapılmaması Ağız ve Diş Sağlığı Sorunlarına Yol Açabilir!
Diş taşı oluşmaması için, doğru diş fırçası kullanarak doğru yöntemlerle dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalısınız. Diş ipi kullanımına dikkat etmelisiniz. Ayrıca diş temizliği için özel olarak üretilmiş gargaralarla diş temizliğinizi tamamlayabilirsiniz. Diş taşı temizliği, diş eti bakımı ile doğru orantılıdır.
Düzenli olarak 6 ayda bir diş hekiminize görünmelisiniz. Oluşmuş diş taşları varsa temizletmelisiniz. Dişlerinize zarar verecek olan diş taşlarını temizletmek değil temizletmemektir. Diş taşı temizliğinin minimum 6 ayda bir yapılması tavsiye edilmektedir.
[widget-135]