- Konu Başlıkları
- Dişler Nasıl Beyazlatılır? Doğal Diş Beyazlatma
- Dişleri Beyazlatmanın Yolları
- Doğal diş beyazlatma
- Diş beyazlatma macunları
- Diş beyazlatma setleri - jeller ve kalemler
- Diş beyazlatma işlemleri
- Diş Beyazlatma Sonrası Bakım
Dişler Nasıl Beyazlatılır? Doğal Diş Beyazlatma
Sağlıklı ve bembeyaz dişlerle gülümsemek herkesin hayalidir. Ancak diş beyazlığı çeşitli sebeplere bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir. Estetik diş hekimliği uygulama alanlarından olan diş beyazlatma yöntemleri de kişinin dişlerinde istediği beyazlığa göre şekillenmektedir.
Kişinin kemik yapısına, yaşına, kahve ve sigara tüketimine, yaptığı ağız bakımına bağlı olarak dişlerde sarılıklar meydana gelebilir. Bu sarılıkları önlemenin çeşitli yolları vardır. Kişi diş beyazlatma işlemi için diş hekiminden yardım alabilir veya dişleri beyazlatmak için evde doğal yollardan da yararlanabilir. Diş nasıl beyazlatılır, diş beyazlatma yöntemleri neler, birlikte bakalım...
[widget-130]
Dişleri Beyazlatmanın Yolları
Dişlerinin beyazlığını kaybeden kişiler, dişleri beyazlatmak için ne yapılmalı diye düşünmektedirler. Dişlerin daha sağlıklı ve daha güzel görünmesini sağlayacak çeşitli diş beyazlatma yöntemleri mevcuttur. Dişleri beyazlatmanın yolları şunlardır:
Doğal diş beyazlatma
Diş nasıl beyazlatılır? Hiçbir işleme gerek kalmadan evde uygulayabileceğimiz doğal diş beyazlatma yöntemleri içinde en çok bilineni limon ve karbonat karışımıdır. Karbonat, diş macunlarının içinde dişlere zarar vermeyecek oranda bulunmaktadır. Haftada 1 kez limon ve karbonat karışımı kullanmak dişlerin beyazlamasına yardımcı olacaktır.
Muz kabuğu ile dişleri ovmak diş beyazlatma yöntemlerindendir. Portakal ve mandalina kabuğu ile dişleri ovmak da dişler üzerindeki lekelerin yok olmasını sağlayacaktır. Böylece kişiler, doğal diş beyazlatma yöntemleri ile daha beyaz dişlere kavuşacaktır.
Diş beyazlatma macunları
Diş sağlığı herkes için çok önemlidir ve bu yüzden dişleri günde en az 2 kere fırçalamalıyız. Eczanelerden alınacak diş beyazlatma etkili diş macunları, dişlerin birkaç ton açılmasını sağlayacaktır.
Diş beyazlatıcı macunlarının günde 3 kereden fazla kullanımı dişlerin beyazlamasına yardım etse de diş minesine ve diş etlerine zarar verecektir. Bu yüzden diş beyazlatmak için kullanılan diş macunlarını günde 3 kereden fazla kullanmamak gereklidir. Diş nasıl beyazlatılır diye ayrıntılı bir arayışa girmeye gerek yoktur.
Diş beyazlatma setleri - jeller ve kalemler
Dişleri beyazlatmak için diş beyazlatma setleri de kullanılmaktadır. Doğal diş beyazlatma yöntemlerinin işe yaramadığı durumlarda diş beyazlatma setleri kullanılabilir. Diş beyazlatma setlerinden bazıları direkt ağızda bekletilerek uygulandığı gibi bazıları da jel halinde kullanılmaktadır.
Beyazlatıcı jeller ve kalemler, doğrudan dişlerin üzerine uygulanan ürünlerdir. Genellikle peroksit bazlı olan bu ürünler, dişlerde belirli bir süre bekletilir ve sonra durulanır. Bu ürünler, kullanımı kolay ve hızlı sonuçlar sağlar.
Diş beyazlatma setlerini eczanelerden alıp dişlere nasıl uygulanması gerektiğini iyice öğrenmek gereklidir. Diş beyazlatmak için kullanılacak bu setlerin yanlış kullanımının dişlere zarar vereceği unutulmamalıdır. Diş beyazlatma ürünlerinin zararları var mı diş hekiminden öğrenilmelidir.
Diş beyazlatma işlemleri
Profesyonel diş hekimleri tarafından yapılan diş beyazlatma işlemi ‘Home Bleeching’ veya ‘Office Bleeching’ olarak değişmektedir. Home Bleeching yani ev tipi beyazlatma, diş hekiminin önerdiği beyazlatma kitlerini kullanarak evde yapılan bir tedavidir. Bu kitler, özel beyazlatıcı jeller ve diş kalıplarını içerir. Diş hekimi, dişlerinize özel olarak hazırlanan kalıpları ve jeli nasıl kullanmanız gerektiğini anlatır.
Office Bleeching diş beyazlatma yöntemleri de uzman diş hekimlerinin tek seferde yaptığı diş beyazlatma işlemidir. Diş beyazlatma yollarından olan profesyonel diş beyazlatma işlemi, doğal diş beyazlatma yollarından daha maliyetli olsa da dişlerde aşırı sarılık olduğu durumlarda bu yöntem tercih edilmelidir.
Klinik beyazlatma, diş hekimi tarafından muayenehanede uygulanan bir tedavidir. Bu diş beyazlatma yöntemi, hızlı ve etkili sonuçlar sağlar. Diş hekimi, yüksek konsantrasyonlu beyazlatıcı jeller kullanarak dişlerinizi beyazlatır. Bu işlem sırasında genellikle özel bir ışık veya lazer cihazı kullanılır.
Dişler nasıl beyazlatılır diyorsanız yukarıdaki önerilerimizi deneyebilirsiniz. Diş beyazlatma yöntemleri evde uygulanabileceği gibi diş hekiminiz tarafından da yapılabilir. Dişleri beyazlatmak için maliyetli uygulamalara gerek yoktur. Diş beyazlatma fiyatları ise tercih edilen yönteme göre değişecektir.
Diş beyazlatma yöntemlerini, doğal diş beyazlatma yollarını öğrendikten sonra siz de dişleriniz için profesyonel bir yardım almayı düşünüyorsanız bu konu hakkındaki diğer yazılarımızı okuyup daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
[widget-149]
Diş Beyazlatma Sonrası Bakım
Diş beyazlatma işlemi sonrasında, beyazlığın kalıcılığını artırmak için bazı önlemler almak önemlidir. Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı ve diş ipi kullanmalısınız. Kahve, çay, kırmızı şarap ve sigara gibi dişleri lekeleyen maddelerden uzak durmanız gerekir.
Ayrıca diş beyazlatma sonrasında diş hekiminizle düzenli olarak kontrol randevuları ayarlayın ve gerektiğinde rötuş beyazlatma tedavileri alın. Diş beyazlatma, daha parlak ve beyaz bir gülüş elde etmek için etkili bir yöntemdir. Hangi diş beyazlatma yöntemleri sizin için en uygun belirlemek için diş klinikleri ya da diş hekiminize danışmanız önemlidir.
[widget-87]