- Konu Başlıkları
- Yepyeni Dişlerinizle Hayata Gülümseyin! Tüm Diş Beyazlatma
- Dişlerin renk tonunu düzenleyecek uygulamalar!
- Kombine Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Lazerle Diş Beyazlatma
- Kombine diş beyazlatma hangi durumlarda yapılmaz?
- Diş Beyazlatmadan Sonra Dikkat Edilecek Hususlar
- Beyazlatılan dişler ne kadar süre rengini korur?
Yepyeni Dişlerinizle Hayata Gülümseyin! Tüm Diş Beyazlatma
Kombine diş beyazlatma, tüm dişlerinin renginden memnun olmayan kişilere önerilen estetik bir çözümdür. Farklı nedenlerle dişleri renk değiştirmiş olan kişilerin dişlerini beyazlatmak ya da kişiye özel diş rengini birkaç ton açmak için kullanılan bir oksijen asyön yöntemidir. Kombine diş beyazlatma lazerle diş beyazlatma olarak da bilinmektedir.
Dişlerin renk tonunu düzenleyecek uygulamalar!
Kahve, çay, tütün, kırmızı şarap ve uzun süre ağız gargaralarının kullanımı, kanal tedavisi ya da travma sonucu dişin içindeki canlı dokunun ölmesiyle birlikte dişlerde renklenme oluşabilir. Tüm dişlerde görülebilen diş sararmaları ya da grileşmeler kişinin sosyal ve mesleki hayatını etkileyebilir.
Renklenmenin derecesine bağlı olarak kombine ya da bir diğer adıyla tüm diş beyazlatma uygulaması için kullanılacak lazer ya da diğer tedavi ekipmanları ile uygulama süresi değişebilir. Diş beyazlatma tedavisi kişiye göre planlanır. Kombine diş beyazlatma nedir, tüm diş beyazlatma nasıl yapılır, lazerle diş beyazlatma zararlı mı, yakından bakalım.
Kombine Diş Beyazlatma Nasıl Yapılır? Lazerle Diş Beyazlatma
Tüm dişler için beyazlatma işlemi ev ve klinik tipi beyazlatma yöntemlerinin bir arada kullanılmasıdır. Bazı diş renklenmelerinde iki yöntemin uygulanması ile ancak istenen beyazlık tonu elde edilebilmektedir. Lazerle diş beyazlatma ise son yıllarda en çok tercih edilen yöntemdir.
Kombine diş beyazlatma hangi durumlarda yapılmaz?
Kombine diş beyazlatma; geniş pulpalı dişlere, aşırı aşınmış eroziv dişlere, ağızda porselen kuron gibi restorasyon olması durumlarında, hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlarda, hidrojen peroksit veya karbamid peroksit allerjisi olan kişilerde, ağız hijyeni kötü olan bireylerde uygulanmamaktadır. Ayrıca:
- Dişlerde mineyi ve dentini ilgilendiren yapısal bozukluklar varsa (amelogenesis imperfecta,dentinogenesis imperfecta)
- Aşırı hassas dişleri olan hastalarda (hassasiyet giderici tedaviler uygulandıktan sonra beyazlatma yapılabilir.)
- İleri boyutta tetrasiklin lekeleri olan dişlerde
- Dişlerinde kırık, çatlak, çürük olan kişilerde
- Dişetleri çok fazla çekilmiş ve köklerin büyük bir kısmı açığa çıkmış kişilerde kombine diş beyazlatma yapılmamaktadır.
Tüm dişler için beyazlatma, beyazlatma jelinin ısı ya da ışık ile aktive edilmesi ile yapılır. İlk olarak diş yüzeyindeki diş taşları ve dış renkleşmeler temizlenir. Ardından diş etlerine beyazlatma jelinin değmesini engellemek amaçlı koruyucu bir jel sürülür. Beyazlatma ajanı diş yüzeylerine uygulanır ve 20-30 dakika süreyle aktive edilir. Genellikle 3 – 4 seans içinde istenen beyazlık elde edilmiş olur. Lazerle diş beyazlatma sonrası hasta günlük hayatına kısa süre içinde döner. Tüm diş beyazlatma hayatınızı etkilemez.
[widget-87]
Diş Beyazlatmadan Sonra Dikkat Edilecek Hususlar
Kombine diş beyazlatma işlemi sonrasında 24 saat içinde dişlerde hassasiyet olabilir. İşlemden yarım saat önce ve işlem sonrasında alınan ağrı kesici bu hassasiyeti azaltacaktır. Tüm diş beyazlatma uygulamasında 24 saat süreyle renklendirici herhangi bir besin yeyip içilmemesi gerekmektedir.
Kombine diş beyazlatma işlemi sonrası 24 saat süreyle hiç sigara içilmemesi, daha sonra da azaltılması doktorlar tarafından tavsiye edilir. İşlem sonrası tüketilen asitli içecekler hassasiyeti arttırabilir bu nedenle kombine diş beyazlatma sonrası asitli içeceklerin tüketilmemesine dikkat edilmelidir.
Beyazlatılan dişler ne kadar süre rengini korur?
Tüm diş beyazlatma sonrasında merak edilenlerden biri de diş beyazlatmanın kalıcılığıdır. Normal şartlarda beyazlatma işlemi ile dişleriniz ortalama 2-3 yıl rengini korur. Ancak aşırı çay, kahve ve sigara tüketiyorsanız bu süre kısalacaktır.
Tüm diş beyazlatma nasıl yapılır, kombine diş beyazlatma zararlı mı, lazerle diş beyazlatma tedavisi ve kombine diş beyazlatma fiyatları hakkında detaylı bilgiyi diş hekimlerimizden alabilirsiniz.
[widget-138]