Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

İmplant Tedavisi – Süreç Nasıl İşler?

İmplant Tedavisinde Hastaları Bekleyen Aşamalar Neler? İmplant Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş implantı, eksik dişlerin yerini alan ve çene kemiğine yerleştirilen, titanyumdan üretilen yapay diş kökleridir. İmplantlar çene kemiğine yerleştirilerek kemikle kaynaşması beklenir. Ardından üzerine doğal diş görünümünde dişler yerleştirilir. İşlevsel ve görünüm açısından kişinin doğal dişlerinden herhangi bir farkı yoktur.

Son yılların en etkili diş tedavilerinden olan implant tedavisi 1 – 3 ay hatta bazı hastalarda daha uzun sürebilir. Alanında uzman bir diş hekimi tarafından yapıldığında başarılı sonuçlar alınır, hasta dişlerini uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanır. İmplant tedavisi nasıl yapılır ve implant tedavi aşamaları nelerdir, yakından bakalım.

[widget-131]

 

Diş İmplantı Tedavisinden Önce Neler Yapılır? İmplant Tedavi Aşamaları

İmplant tedavisi nasıl yapılır sorunuza yanıt vermeden önce implant uygulamalarında en önemli aşama olan tedavi öncesi kontrollerden bahsetmek gerek. Çünkü implant tedavisi için hastanın uygun şartlara sahip olması önemli. İmplant tedavi aşamaları sırasında ilk olarak hastanın genel sağlık durumu sorgulanır. Ardından implantların nereye ve nasıl yerleştirileceğinin belirlenmesi için alt ve üst çeneyi gösteren film, kemik yapısını üç boyutlu olarak gösteren volumetrik bilgisayarlı tomografiler kullanılır. Dişlerin ve çenenin ölçüsü alınır. Tüm analizlerden sonra tedavi planı çıkarılarak kaç dişin değiştirileceği, çene kemiğinin ve dişlerin durumu hastaya iletilir.

İmplant tedavisi öncesi yapılan planda diş implant türleri hakkında da hastaya bilgi verilir. Tercih edilecek implant belirtilir. Kararlaştırılan gün ve saatte hastanın implant tedavisi başlar. İmplant doktoru tedaviye gelirken hastadan ameliyattan birkaç gün önce önlem olarak antibiyotik kullanmasını, lokal anestezi durumunda ameliyat günü kahvaltı yapmasını, genel anestezi kullanılacaksa ameliyat günü hiçbir şey yememesini isteyebilir. Daha sonra implant tedavi aşamaları için hasta uygulamaya alınır.

İmplant Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İmplant tedavisi 4 farklı yöntemle yapılır. Bunlar:

  • Dikişli
  • Dikişsiz
  • Tek aşamalı
  • İki aşamalı

İmplant tedavi uygulaması yapılan hastanın kemik yapısı uygunsa sadece implant yapılacak alan kadar diş eti kaldırılır ve dikişsiz yöntem uygulanır. Dikişli implant tedavisi ise en çok kullanılan yöntemdir. Lokal anesteziden sonra dişeti kesilir ve implant yerleştirilerek dikiş atılır. Eğer iyileşme başlığı denilen üst kapak takılırsa, tek aşamalı cerrahi; takılmazsa 2 aşamalı cerrahi müdahale olur.

İmplant tedavisi nasıl yapılır merakı olanlar için implant tedavi aşamaları şu şekildedir:

1. aşama: İmplant tedavisi için ilk olarak anestezi yapılarak hasta uygulamaya hazırlanır. Tedavi yapılacak alan temizlenir ve dişler çekilir. İmplant yerleştirilecek kemik kesi ile ortaya çıkarılır. Kemiğe delik açılarak implant vidalanır. Diş etiyle implantın üzeri örtülüp bölgeye dikiş atılır. Diş eksikliği olan yere geçici protez de yerleştirilebilir. İmplant tedavi aşamaları olarak karşımıza ilk hazırlık çıkmaktadır.

2. aşama: İmplant yapılışı için ilk aşama sonrasında çene kemiğinin büyüyüp diş implantı yüzeyiyle birleşmesi için beklemek gerekir. Hastanın durumuna bağlı olarak bu süre 6 aya kadar uzayabilir.

3. aşama: İmplant tedavisi uygulanırken kemiğin büyüme süreci tamamlandıktan sonra destek yapılması gerekiyorsa dayanak diş implantına takılır ve diş eti dokusuyla üzeri kaplanıp dikiş atılır. Yaklaşık 2 hafta sonra bölge iyileşir.

4. aşama: İmplant tedavi aşamaları listemizdeki 4.adımda da ağız kalıpları alınarak çıkarılabilir, sabit veya ikisinin birleşiminden oluşan yapay dişlerden birinin uygulanmasına karar verilir.

5. aşama: Son olarak implant tedavisi sürecinde tacın takılması gerekir. Yapay diş vidalanarak ya da yapıştırılarak yerine yerleştirilir. Tedavi sonrası birkaç hafta dişin yerine alışması ve iyileşme süreci olur.

İmplant tedavisi için en pratik yöntem dişin çekilmesi ve oluşan boşluğa hemen implantın yerleştirilmesidir. Dikiş ya da cerrahi müdahale gerektirmez. Kapalı teknikte flep açılmadan lazer kullanılır ve oyuk oluşturularak implant yerleştirilir. Konforlu ve ağrısız bir işlemdir. Mini implantlar için mukoza üzerinden direkt uygulama yapılır. Klasik cerrahi yöntem ise yukarıda aşamalarından bahsettiğimiz implant tedavisidir. Hastanın durumuna göre diş hekimi hangi yöntemin uygun olacağını belirleyecektir. İmplant tedavi aşamaları hakkında detaylı bilgiyi hekiminizden de alabilirsiniz.

[widget-151]

İmplantın Üzerine Protez Nasıl Takılır? İmplant Tedavi Aşamaları

İmplant tedavi aşamaları tamamlanınca son olarak protezlerin takılması gerekir. Tercih edilen yönteme ve kişinin yaşına göre genellikle 3 ila 6 ay boyunca implantın yerleşmesi beklenir. Diş eti hazır duruma geldiğinde diş protezleri yerleştirilir. Hasta protez dişlerini kullanmaya hemen başlayabilir.

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer? İlk Uygulamada %90 Başarı!

İmplant tedavisi ne kadar sürer diyenler için bu sürenin; hastanın genel ağız, diş ve çene sağlığına, implant yapılacak diş sayısına, implant ile birlikte gerekli olan tedavilere bağlı değiştiğini söylemek gerek. Ortalama 6 – 9 ay süren implant tedavisi, doktorun deneyimine ve kullandığı yöntemlere göre değişiklik gösterebilir. İmplant tedavisi daha uzun ya da daha kısa sürebilir. İmplant fiyatları ise kullanılacak implant sayısına ve tedavi şekline göre belirlenir.

İmplant tedavisi nasıl yapılır sorunuza yanıt vermeye çalıştık. İmplant tedavisi ve uzmanlarımızın implant uygulamaları hakkında bilgi almak isterseniz diş kliniği Popüler Dent dental asistanlarımıza ulaşabilirsiniz.

[widget-87]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173