Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Diş Protezi Çeşitleri Nelerdir?

Diş Protezi, Kayıp Dişlerin Yerine Yapılan Yapay Dişlerdir!

Diş protezi, kaybedilmiş dişlerin yerine kullanılan yapay dişlerdir. Diş protezi; çürümüş, kırılmış dişlerde dolgu ya da kanal tedavisinin yetersiz olmasıyla yapılan tedavi yöntemidir. Diş hekimliğinde öncelikle doğal dişin kurtarılması için her türlü tedavi yöntemi denenir. Fakat tüm tedavi alternatiflerine rağmen diş kaybı kaçınılmazsa kaybolan diş yerine diş protezi takılmaktadır.

Diş protezi ile hastanın ağzında boşluk kalmaması sağlanır. Hem estetik açıdan hem de sindirimi doğru bir şekilde sağlayabilmek açısından diş protezi kurtarıcı olmaktadır. Peki diş protezi çeşitleri nelerdir? Diş protezi türleri hakkında detaylı bilgiye sahip olmak istiyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Sabit Protezlerin Uzun Süreli Kullanımı, Hastanın Ağız ve Diş Temizliğini Aksatmamasına Bağlıdır!

Diş protezi türlerinden ilki sabit protezlerdir. Sabit protezler, hastanın ağzına yapıştırılarak uygulanmaktadır. Hasta dilediği zaman sabit protezleri ağzından çıkartamaz. Sabit diş protezi direkt yapıştırma olduğundan hasta çiğneme yaparken zorlanmaz, yemek yemek bu sebeple hastaya herhangi bir rahatsızlık yaşatmayacaktır. 

Sabit diş protezi işleminde hastanın mevcut dişi kesilerek küçültülür. Protez hastanın kendi dişi üzerine takılır. Sabit diş protezi tedavisi yaklaşık 10 gün sürmektedir. Sabit protezler genellikle diş kayıplarının daha az olduğu durumlarda yapılmaktadır. Mevcut dişlerle hem ölçü hem renk bakımından uyumlu olması önemli bir detaydır. 

Kuron kaplama, köprü, porselen protez, metal protez, zirkonyum porselen protez ve empress protez sabit diş protezi çeşitleri arasında bulunur. Hasta; ihtiyacına, estetik beklentisine ve maddi duruma göre sabit diş protezi çeşitlerinden birini tercih edebilir. Sabit diş protezlerinin uzun süreli kullanımı, hastanın ağız ve diş sağlığı bakımını aksatmamasına bağlıdır. Dişlerin günde en az 2 kez fırçalanması, diş ipi kullanımı, rutin muayenelerin aksatılmaması sabit diş protezlerinin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

[widget-87]

Hareketli Protezler, Her Öğün Sonrası Mutlaka Fırçalanmalıdır!

Hareketli protezler, ağız içinde yeteri kadar doğal dişin bulunmadığı durumlarda eksik dişleri tamamlamak amacıyla yapılan tedavi yöntemidir. Hastanın ağzında sabit diş protezi için yeteri kadar doğal diş bulunmuyorsa hareketli protez tedavisi uygulanmaktadır. Hareketli diş protezleri, hastanın tamamen dişsiz olduğu durumlarda da uygulanabilmektedir. Bu durumda hareketli protezlerin diş etleri ve damaktan destek alması sağlanır.

Hareketli diş protezi çeşitleri arasında; damak protez, implant destekli protez, diş destekli protez, parsel protez ve hassas protez bulunmaktadır. Hasta, hareketli protezleri dilediği zaman ağzından çıkartıp tekrar takabilir. Hareketli diş protezleri, her öğün sonrası mutlaka ağızdan çıkartılıp fırçalanmalıdır. Protezlerin temizliğine dikkat edilmesi hastaya uzun süreli kullanım sağlayacaktır. Ayrıca kullanılmadığı zamanlarda hareketli diş protezleri, temiz su dolu özel bir kapta saklanılmalıdır. Hareketli protezleri zaman zaman temiz su içinde bekletmek, kötü koku oluşmasına engel olacaktır.

Gülüşünüzü Diş Protezleriyle İyileştirin!

Diş protezleri, ağızdaki eksik dişlerin tamamlanmasını sağlayan yapay dişlerdir. Gelişen teknoloji ile protezler giderek çeşitlenmiş ve daha estetik bir hale gelmiştir. Doğal dişinizin rengine uygun rengi seçerek gülüşünüzü diş protezleriyle iyileştirebilirsiniz.

İhtiyacınıza ve maddi durumunuza göre diş protezi çeşitlerinden birini tercih edebilirsiniz. Sizin için en uygun diş protezine karar verebilmek için diş hekiminize danışmanızı tavsiye ederiz.

[widget-136]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173