Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Cerrahi İmplant Nasıl Uygulanır?

İmplant Ameliyatı İle Sağlıklı Dişlere Kavuşun!

İmplant cerrahisi, diş eksikliklerinin giderilmesinde, dişlere eski estetik görünümünün ve fonksiyonunun kazandırılmasında kullanılan yöntemlerden biridir. Cerrahi implant tedavisinde kemik yoğunluğunun ve miktarının uygun olmadığı durumlarda kemik grefti uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenir. 2 – 3 ay sonra protez safhasına geçilerek tedaviye devam edilir. Cerrahi implant ameliyatı temelinde kemiklerin genel durumu önemsenmektedir.

Cerrahi implant kimlere uygulanamaz?

İmplant tedavisi her yaşta uygulanabilen, kaybedilen dişleri geri kazandıran bir uygulamadır. Ancak cerrahi implant yapılmayacak hastalar da bulunmaktadır.

Fazla sigara tüketen, şeker hastalığı olan, kalp rahatsızlığı bulunan, hiper tansiyon sorunu olan, kan pıhtılaşma bozukluğu olan ve kemoterapi gören kişilere cerrahi implant tedavisi uygulanmamaktadır. Cerrahi implant nasıl uygulanır, implant cerrahisi için dikkat edilecekler neler, yakından bakalım...

[widget-131]

 

Cerrahi İmplant Nasıl Uygulanır? İmplant Cerrahisi Nasıl Yapılır?

Cerrahi implant nasıl uygulanır dediğinizde ilk olarak hastanın kemik yoğunluğunun ve diş yapısının incelenmesi ile başlar diyebiliriz. Kemik yoğunluğunun ve miktarının implant ameliyatı için uygun olmadığı durumlarda kemik grefti uygulanarak bölgenin kemikleşmesi beklenir. Bu durum implant cerrahisi temelini oluşturmaktadır.

İmplant diş yapımı ve protez safhasına geçilmesi için implantın çene kemiğine kaynaması gerekir. 2 – 3 aylık bir süre zarfında implant ve çene kemiği bütünleştikten sonra, dişler hazırlanır ve cerrahi implant tedavisi uygulanır. İmplant cerrahisi sonrasında hasta dişlerini kısa süre sonra eski fonksiyonunda kullanmaya başlayabilir.

 

Cerrahi implant tedavisinin avantajları

Cerrahi implant nasıl uygulanır sorunuza yanıt verdik, şimdi de avantajlarına bakalım. İmplant cerrahisi uygulaması, kişinin kemik ve doku yapısına uygun olarak gerçekleştirildiği için hasta herhangi bir rahatsızlık hissetmez. Doğal dişler gibi kullanılan implantların avantajları şunlardır:

  • Cerrahi implant ile eksik dişler telafi edilirken, sağlam olan komşu dişlerin kesilmesi gerekmez.
  • İmplantlar birebir gerçek diş gibi görünür ve hissettirir.
  • İmplant ameliyatı ile dişler kemiğe sabitlendiği için protezlerden daha rahattırlar.
  • Eksiksiz ve güçlü çiğneme fonksiyonu sağlar.
  • Cerrahi implant kuron ve köprü protezlerin de desteklenmesini sağlar.
  • İmplant cerrahisi kemiklere tutuculuğunu tekrar kazandırmış olur.

İmplant diş yapımı sonrasında hastalar uzun yıllar herhangi bir sorun yaşamadan dişlerini kullanırlar. Ancak unutulmaması gereken cerrahi implant diş yapımı sürecinin uzman bir hekim tarafından uygulanması gerektiğidir.

[widget-151]

Cerrahi İmplant Tedavisinin Dezavantajları

İmplant ameliyatı komplikasyonu minimum düzeyde olan tedavilerdendir. İmplant cerrahisi öncesinde sigara kullananlar, şeker hastaları, kalp ve tansiyon hastaları için başarı oranının düşük olduğunun belirtilmesi gerekir. İmplant ameliyatı sırasında ve sonrasında travma, implant çevresinde enfeksiyon implantın kemiğe uyumunu düşürecektir ve başarı şansını etkileyecektir.

İmplant uzun süre kullanılır mı?

Cerrahi implant tedavisi sonrasında dişlerinizi 15 yıl ve daha fazla sürede aynı performansında kullanabilirsiniz. Ancak ağız bakımınıza ve dişlerinizin sağlığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Cerrahi implant nasıl yapılır sorunuza cevap almak ve implant ameliyatı için uygun olup olmadığınızı öğrenmek için diş hekiminize danışmanız sağlıklı olacaktır. Cerrahi implant nasıl uygulanır, implant cerrahisi neleri kapsar diyorsanız diş kliniği Popüler Dent diş hekimlerimize ulaşabilirsiniz. 

[widget-87]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173