- Konu Başlıkları
- Gömülü Diş Tedavisi ve Gömülü Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
- Gömük Diş Tedavisi İçin Ortodonti Uzmanına Başvurun!
- Gömülü Diş Tedavisi Hastaya Anestezi Uygulanarak Yapılır!
- Gömülü Diş Tedavisi Ne Kadar?
- Gömük Diş Çekimi Sonrası Doktorunuzun Tavsiyelerine Uyarak Ağrıyı Minimuma İndirebilirsiniz!
Gömülü Diş Tedavisi ve Gömülü Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
Gömük diş; ağızda çıkması gereken yerde çıkamamış, diş eti ya da kemik altında gömülü kalmış dişlere verilen isimdir. Gömülü dişler, tam gömülü ya da yarı gömülü olarak kalmış olabilirler. Gömük dişler ya da gömülü dişler bu durumlarda ağız içinde birçok probleme yol açabilirler.
Gömük diş problemi genellikle yirmi yaş dişlerinde yaşanır. Ortodonti tedavisi ile yerlerine getirilemeyecek durumda oldukları saptanan gömülü dişlerin, diş ve diş eti problemlerine yol açacağından çekilmeleri gerekir. Gömülü diş tedavisi nasıl yapılır? Hangi durumlarda gömülü dişlerin çekilmesi gerekir? Gömük diş tedavisi ile ilgili bu soruların yanıtı için yazımızı okuyabilirsiniz.
[widget-132]
Gömük Diş Tedavisi İçin Ortodonti Uzmanına Başvurun!
Yirmilik dişler, gömük diş probleminin en çok görüldüğü dişlerdir. Yirmilik dişler, bazı hastalarda çene darlığı sebebiyle çıkacak alan bulamayabilirler. Bu durumda ya tamamen gömülü kalırlar ya da yarı gömülü olarak çıkabilirler. Bazı durumlarda ise gömük dişler diğer dişleri sıkıştırarak diş çapraşıklığına sebep olabilirler. Ayrıca yarı gömülü dişler yeteri kadar temizlenmediğinde yiyecek artıklarının kalmasına ve birikmesine yol açarak diş ve diş eti enfeksiyonlarına neden olurlar. Gömülü diş tedavisi için öncelikle bir ortodonti uzmanına muayene olunmalıdır. Ortodonti uzmanı tarafından değerlendirilen gömük diş tedavi ile düzelemeyecek durumda ise cerrahi yöntemle çekilmesi gerekecektir. Fakat her gömük dişin tedavi edilmesi gerekmez. Gömülü dişin yarattığı sorunlar analiz edilerek tedavi seçenekleri değerlendirilir. Gömülü dişin konumuna ve verdiği rahatsızlığa göre ortodonti tedavisi ile çıkması sağlanabilir ya da cerrahi operasyonla çekilmesine karar verilebilir. Bazı durumlarda ise gömük dişe müdahale edilmez ve gömülü diş tedavisi uygulanmaz. Buna yapılacak muayene sonucu diş hekiminiz karar verecektir. Gömük diş çekimi için mutlaka hekiminizin önerilerine kulak verin.
Gömülü Diş Tedavisi Hastaya Anestezi Uygulanarak Yapılır!
Gömülü diş çekimi nasıl yapılır diyorsanız öncelikle hastaya lokal anestezi ya da sedasyon verilir. Lokal anestezi ya da sedasyona; gömük dişlerin konumuna, diğer dişlere etkilerine, kemik içinde kalıp kalmadığına, ağız içinde yarattığı hasara göre karar verilir. Cerrahi müdahale ile bölge uyuşturulduktan sonra diş elevatör yardımı ile gevşetilir ve diş hekimi davyesi ile çekilir. Duruma göre gömülü diş tedavisi sırasında dişin çekildiği kemiği şekillendirmek gerekebilir.
Gömülü Diş Tedavisi Ne Kadar?
Gömülü diş tedavisi fiyatları dişin durumu, doktorun uzmanlığı, diş kliniği prestiji, anestezi ve ek hizmetlere göre değişir. Gömülü diş tedavisi ne kadar sorusunun yanıtı için diş kliniği randevusu almak gerekir.
Gömülü dişin konumu ve çıkarılma zorluğu maliyeti etkiler. Tamamen gömülü olan ve çene kemiğine yakın olan dişlerin çıkarılması daha zor ve pahalı olabilir. Genel anestezi veya sedasyon gibi ek hizmetler ek maliyetler yaratabilir.
Tedavi yapılacak yerin konumu ve kalitesi de maliyeti etkiler. Özel klinikler genellikle daha pahalı olabilir. Gömülü diş tedavisi fiyatları 2024 için en iyi diş kliniği Popüler Dent'i arayabilirsiniz.
[widget-152]
Gömük Diş Çekimi Sonrası Doktorunuzun Tavsiyelerine Uyarak Ağrıyı Minimuma İndirebilirsiniz!
Gömük diş çekimi sonrası yanaktaki ödem kişiden kişiye değişkenlik gösterecektir. Gömülü diş tedavisi operasyonu sırasında kemik dokulara baskı yapıldığından şişlik, ağrı ya da morarma olması normaldir. Şişliği en düşük seviyede tutmak için soğuk kompres uygulayabilirsiniz. Ağrılar içinse doktorunuzun verdiği ilaçları düzenli olarak kullanmalısınız.
Gömük diş tedavisi için gömülü diş çekiminden sonra hastanın yapacağı bakım büyük önem taşımaktadır. Gömülü diş çekiminden sonra ilk gün dişlerinizi fırçalamamalı ve gargara yapmamalısınız. Ilık, lapa ve yumuşak besinler tüketmelisiniz. En az 24 saat sigara içmemelisiniz. Gömük diş çekiminden sonra beklenmeyen bir kanama, şişlik ve ağrı olması halinde diş hekiminize başvurmalısınız. Dilerseniz diş çekimi fiyatları 2024 bilgisi ve diş çekimi sonrası yapılması gerekenler ile ilgili detaylı bilgi almak için diş kliniği Popüler Dent'e ulaşabilirsiniz.
[widget-87]