- Konu Başlıkları
- Gömük Dişler İçin Teknolojik Tedavi Yöntemleri - Gömük Diş Tedavisi
- Gömük Diş Nasıl Çekilir? Gömülü Diş Ameliyatı
- Gömülü Diş Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilir?
- Gömülü Diş Çekimi Fiyatları Ne Kadar?
- Gömük Dişlerin Çekilmesinin Avantajları
Gömük Dişler İçin Teknolojik Tedavi Yöntemleri - Gömük Diş Tedavisi
Gömük diş tedavisi nasıl yapılır açıklamadan önce gömülü dişlerle ilgili bilgi verelim. Gömük dişler, sürmemiş diş eti ya da kemik atında kalmış dişlerdir. 20’lik dişler en çok karşılaşılan gömülü dişlerdir. Kişinin genetik özelliklerine, beslenme şekline, diş fonksiyonlarına ve ırksal özelliklerine göre gömük dişlerin görülme faktörleri değişmektedir. Sürme yaşı tamamlandığı halde normal okluzyonda yerini alamamış; kemik ve yumuşak doku içinde kalmış gömülü dişler, erkeklerde 20–23, bayanlarda ise 21–22 yaşlar arasında görülmektedir.
Gömük diş belirtileri olarak; diş ağrısı, kırmızı ve şiş diş etleri, baş ağrısı, ağızda kötü bir tat, çene çevresinde şişlik, kötü ağız kokusu ve diş etlerinde kanama halleri gömülü dişlerin belirtileri olabilir. Belirtilerin görülmesiyle birlikte mutlaka doktora gidilmesi ve gömük diş tedavisi yapılması gerekmektedir.
Gömük diş tedavisi olarak; gömülü diş ameliyatı ya da gömülü diş çekimi yaygındır. Kişinin gömük diş sorununa göre tedavi planı çıkarılır. Gömük diş tedavisi nasıl yapılır, gömük diş nasıl çekilir ya da gömülü diş ameliyatı nasıl yapılır sorularınız için yazımızı okumaya devam edin...
[widget-132]
Gömük Diş Nasıl Çekilir? Gömülü Diş Ameliyatı
Gömük diş tedavisi nasıl yapılır ya da gömük diş nasıl çekilir dediğimizde bu işlemlerin biraz zorlu olduğunu belirtelim. Gömülü diş çekimi için ilk olarak dişler lokal anestezi ile uyuşturulur. Ardından dişetinin yarılarak altındaki dişin ortaya çıkarılıp çekilmesi ve dikiş atılması işlemi uygulanır. Dişin etrafının yarılması işlemi ile birlikte dişin yönüne göre dişte kırma işlemi uygulanabilir. Gömülü diş ameliyatı sonrası diş etine dikiş atılarak operasyon sonlandırılır. Gömük diş tedavisi nasıl yapılır sorusunun yanıtı bu şekilde. Peki ya gömülü diş ameliyatı?
Gömülü diş ameliyatı her hastaya uygulanamamaktadır. Gömülü diş çekimi; komşu diş veya yapılarda (sinir, damar vb.) yüksek hasar riski olması halinde, dişin protez yapımında dayanak olarak kullanılacağı durumlarda, hastanın genel sağlık durumunun uygun olmadığı koşullarda, çok ileri yaştaki hastalarda kullanılmamaktadır. Diş hekimi kontrolleri sonrasında gömülü diş çekimi ya da gömülü diş ameliyatı yapılıp yapılmayacağına karar verilecektir.
Gömülü Diş Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilir?
Gömülü diş ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gereken en önemli noktalar arasında ağız hijyeninin korunması, ağrı ve şişlik için önerilen ilaçların düzenli kullanımı ve fiziksel aktivitelerin sınırlanması bulunur. İlk 24 saat boyunca kanamayı azaltmak için soğuk kompres uygulanmalı ve sıvı gıdalar tercih edilmelidir. Ayrıca, ameliyat bölgesine dokunmaktan kaçınılmalı, tükürme ve pipet kullanımı gibi vakum oluşturan hareketlerden uzak durulmalıdır. Sigara ve alkol tüketimi yara iyileşmesini olumsuz etkileyebileceğinden gömülü diş ameliyatı sonrası bu alışkanlıklardan kaçınılmalı ve diş hekiminin verdiği talimatlara eksiksiz uyulmalıdır.
Gömülü Diş Çekimi Fiyatları Ne Kadar?
Gömülü diş çekimi, genellikle 20 yaş dişleri olarak bilinen üçüncü azı dişlerinin veya diğer dişlerin tam olarak çıkamaması durumunda yapılan cerrahi bir işlemdir. 2024 gömülü diş çekimi fiyatları; dişin ne kadar derin gömülü olduğuna, dişin pozisyonu ve çevresindeki dokuların durumuna, basit bir çekim mi yoksa daha karmaşık bir cerrahi müdahale mi gerektiğine, lazer ve ultrasonik cihazların kullanımına, diş kliniği prestijine göre değişiklik gösterir. Gömülü diş çekimi fiyatları 2024 tutarları ortalama olarak şu şekildedir.
Basit Gömülü Diş Çekimi: 2000 TL - 5000 TL
Detaylı Gömülü Diş Çekimi: 5000 TL - 10.000 TL
[widget-152]
Gömük Dişlerin Çekilmesinin Avantajları
Gömük diş tedavisi nasıl yapılır ve gömük diş nasıl çekilir sorunuzu yanıtladık. Gömülü diş ameliyatı son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte korkutucu olmayan bir tedavidir.
Gömülü diş çekimi çene ve diş sağlığı açısından oldukça avantajlı bir tedavidir. Gömük diş tedavisi; diş çürüklerinin oluşmasının önüne geçer, dişlerin sağlıklı bir şekilde sıralanmasına yardımcı olur. Aynı zamanda yer darlığı nedeniyle oluşan basınç ağrısını ortadan kaldırır, kist ve tümör oluşumunun önüne geçer, ortodontik tedavileri destekler.
Gömük diş tedavisi ile ağız kokusunu ortadan kaldırır, dişlerin daha rahat temizlenmesini sağlar. Daha sağlıklı bir diş yapısının yanında kişini özgüveni de tazelenir. Diş kliniği merkezlerinde yapılan gömülü diş ameliyatı ya da gömülü diş çekimi hakkında daha detaylı bilgi almak için hekiminize ulaşmanızda yarar var. Gömük diş nasıl çekilir, gelin hem anlatalım hem de dişçi korkunuzu birlikte yenelim.
[widget-87]