Diş Dolgusu Nedir?
Ağız bakımını düzenli yapmayan kişilerin dişlerinde yemek kalıntılarından dolayı bakteri plakları oluşmaktadır. Bu bakteri plakları zamanla kişilerin dişlerinde çürükler meydana getirebilir. Diş dolgusu nedir sorusuna kısa bir cevap verirsek; bu çürükleri ortadan kaldırmaya yarayan tedavi biçimi diyebiliriz.
Diş dolgu nedir sorusunu yanıtladıktan sonra bu tedavinin niçin gerekli olduğunu anlatalım… Diş dolgusu dişlerdeki çürüğün diş köküne kadar yayılıp dişin çekilmesini engellemek için yapılmaktadır. Çürümeye başlayan dişe dolgu yapılarak müdahale edilir böylece kişinin diş ağrıları çekmesinin de önüne geçilecektir. Dolgu tedavisi nedir sorusunu aydınlattıktan sonra diş dolgusu nasıl yapılır bir bakalım…
Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?
Pek çok hasta dişlerinde oluşan çürükler nedeniyle diş ve diş etlerinde ağrı hissederler. Ancak bazı nedenlerden dolayı doktora gitmeyi sürekli erteleyen hastaların dişlerindeki bu çürükler zamanla yayılır ve bu durumda dişin çekilmesi gerekir. Diş hekimi kontrollerine düzenli giden hastaların dişlerine erken müdahale yapılabilir ve dişe dolgu yaptırmak çok kolay ve hızlı bir işlem olur.
Diş dolgusu nasıl yapılır? Dişe dolgu yaptırmak, gelişen teknolojiler ile artık çok kolay. Lokal anesteziyle hastanın dolgu yapılacak dişi uyuşturulur ve çürük dişten temizlenmeye başlanır. Çürük tamamen temizlendikten sonra diş, kompozit, amalgam veya porselen dolgular ile kaplanır. Bu işlem ağrısız bir şekilde gerçekleşmektedir.
[widget-87]
Diş Dolgularının Ömrü Ne Kadardır?
Diş dolgusu yapımı, yaklaşık 30 dakika içinde tamamlanmaktadır. Gelişen teknoloji ile bu süre günden güne kısalmaktadır. Dolgu yapımından hemen sonra 2 saat boyunca bir şey yememek gerekir ancak lazerli dolgu yapıldıysa tedaviden sonra da hemen yemek yenebilir.
Dişe dolgu yaptırmak işlemi artık çok kolay olduğu gibi diş dolgularının ömrü de uzamıştır. Hasta dolgularını 10 yıl kadar kullanabilir ancak hastanın ağız sağlığını ihmal etmemesi gereklidir. Diş dolgusu nedir, diş dolgusu nasıl yapılır, her dişe dolgu yaptırmak gerekli midir gibi sorularınıza daha detaylı bilgi almak için diş hekiminize danışmayı unutmayınız.
[widget-134]