Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Greft Nedir? Ne İşe Yarar?

Kemik Grefti Tedavisi Sonrası Güçlü Dişler

Greft, vücuttaki herhangi bir dokunun, bu dokuyu besleyen damar ve sinir bağlantısı olmadan alınarak vücutta başka bir yere nakledilmesi işlemidir. Kemik greft uygulaması ise çene kemiği yetersiz olan hastaların kemik miktarını arttırmak amacıyla yapılır. Kemik kaybının giderilmesi ile birlikte diğer diş tedavilerinin yapılması kolaylaşır.

Çenelerde diş eksikliğinin olduğu bölgelerde zamanla kemik kaybının olması normaldir. Atrofi denen bu sorun için dental implant uygulaması yapılamayacağından diş grefti tercih edilmektedir. Greft uygulaması sırasında greftler ince kalınlıkta ve az miktarda kullanılır; sonuçta vücutta yerleştirildiği yeni bölgede en yüksek miktarda tutması ve kabul edilmesi amaçlanır. Hastada yeterli ve sağlıklı kemik grefti oluşturulduktan sonra diğer diş tedavileri de uygulanır. Kemik grefti nedir, greft nasıl uygulanır ya da diş grefti nasıl yapılır merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

 

Kemik Grefti Nasıl Yapılır? Greft Uygulaması Aşamaları

Kemik greft uygulaması, çene kemiği yetersiz olan hastalara klinik ortamında uygulanır. Özellikle implant öncesinde implant yerleştirilecek bölgede yeterli kemik bulunmayabilir. Zaman içerisinde kırılmış veya çekilmiş bir diş varsa ve o bölgeye herhangi bir protez uygulaması yapılmamışsa çene kemiğinde erime meydana gelebilir. Kemik grefti sayesinde bölgedeki kemik miktarı arttırılır.

Kemik grefti işleminde çeşitli doğal materyallerden elde edilmiş ve işlenerek insan kemik dokusuna uygun hale getirilmiş greft kemik granülleri hastanın çene kemiğine yerleştirilir. Greft uygulaması sonrası yaklaşık 3- 6 aylık iyileşme süresinden sonra kalıcı dişler (kaplamalar) kemik grefti uygulanan bölgedeki implantların üzerine takılabilir.

Diş grefti yapılırken farklı bir bölgeden alınan kemik ile yapay kemik materyalleri birlikte kullanılır. Greft uygulaması materyali doğrudan kemik üzerine eklenir ve zamanla kemik dokusuna dönüşür. Greft uygulaması hastaya sağlıklı diş yapısının kazandırılması için oldukça avantajlıdır. Kemik grefti ya da diş grefti yapılırken hastanın konforu ilk sırada tutulur.

[widget-87]

Kemik Grefti Tedavisi Sonrası Dikkat Edilecekler

Kemik grefti tedavisinde greftleri korumak için membrane denilen bir materyal uygulanmaktadır. Bu materyal yumuşak dokunun greftlenen bölgeye ulaşmasını önleyerek konulan greft parçalarının kemikleşmesini kolaylaştırmaktadır. Greft ameliyatı sonrasında hastanın 1 gün yatırılması gerekmektedir. Ancak greft uygulaması sonrası iyileşme süresi oldukça hızlıdır.

Diş tedavileri için hastanın kemik yapısını güçlendiren kemik grefti uygulaması ve diş grefti fiyatları hakkında bilgi almak için diş hekiminize ulaşabilirsiniz. Greft uygulaması sayesinde kaybettiğiniz dişlerin yerine fonksiyonu yüksek dişlere sahip olabilirisiniz. Greft uygulaması nasıl yapılır, kemik grefti nedir, ne değildir, greft fiyatları neye göre değişir merak ediyorsanız diş hekimlerimizle iletişim kurun. 

[widget-135]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173