- Konu Başlıkları
- Diş Çektirmekten Korkmayın! Uzman Doktorlarla Bu İş Çok Kolay!
- Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
- Çekilen Dişin Ağrısı Nasıl Geçer?
- Diş Çektirmek Acıtır mı Merak Edenler... Diş Çekimi Acısı Kişiden Kişiye Değişir!
Diş Çektirmekten Korkmayın! Uzman Doktorlarla Bu İş Çok Kolay!
Diş çektirmek, birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Hatta “Diş çektirmek acıtır mı?” sorusunun cevabından çekindikleri için diş ağrısı çekmesine rağmen diş muayenesine gitmeye çekinen hastalar vardır. Fakat ertelediğiniz diş muayeneleri, dişinizi kaybetmeyecek olsanız bile tedaviyi ertelediğiniz için diş çekimine sebep olabilir. Bu sebeple diş tedavisi ertelendikçe ağrı ve acı yaşama ihtimaliniz de artacaktır.
Günümüzde diş hekimleri olabildiğince dişlerinizi çekmemek ve tedavi etmek için uğraşmaktadır. Fakat doku kaybının fazla olduğu ve tedavi edilemeyecek durumda olan dişlerin çekimi gerekir. Diş çektirmek sandığınız kadar korkutucu bir işlem değildir. Günümüz teknolojisi, diş çekimi acısı ve ağrısını minimum seviyeye indirmiştir. Sürekli olarak diş ağrısı çekmek ve daha büyük sorunlara yol açmaktansa bu gibi durumlarda diş çektirmek çok daha mantıklı bir karar olacaktır. Şimdi diş kliniği uygulamalarından basit diş çekimi ve diş çekimi acısı ile ilgili detayları öğrenelim.
[widget-132]
Diş Çekimi Nasıl Yapılır?
Diş çekimi yapılmasına, diş hekiminin karar vermesi gerekir. Yapılacak olan muayenede diş hekimi hastanın herhangi bir hastalığı ve alerji olup olmadığını öğrenir. Muayene sonucu diş çekimine karar verildiyse hasta lokal anestezi, genel anestezi ya da sedasyon anestezisi ile diş çekimi işlemine hazır hale getirilir. Hekim tarafından dozu belirlenen anestezi, enjeksiyon şeklinde uygulanır.
Bölge tamamen uyuştuktan ya da hasta genel anestezi ile uyutulduktan sonra ise diş çekimi işlemi gerçekleşir. Hastalar diş çektirmek sırasında, bölgenin uyuşuk olması sebebiyle herhangi bir ağrı veya acı hissetmezler.
Hastanın isteğine ya da diş çekimin zorluk derecesine göre üç çeşit anestezi kullanılabilir. Diş çekiminde kullanılan anestezi yöntemleri şunlardır:
Lokal anestezi: Diş çektirmek için uygulanan lokal anestezi, çekilecek olan dişe yakın olan bölgenin damak kısmından enjeksiyon yoluyla uyuşturulmasıdır. Lokal anestezide hasta hareket ve baskı hissedebilir fakat acı veya ağrı yaşamaz. Basit çekimler için kullanılan için kullanılan lokal anestezide hasta uyanıktır.
Sedasyon anestezisi: Damar yoluyla verilen sedasyon anestezi bu alanda uzman bir doktor tarafından yapılır. Sedasyon anestezi daha karmaşık ve cerrahi operasyon gerektiren çekimler için kullanılır. Sedasyon anestezide hasta uyanık olur fakat süreç sonunda yaşadığı işlemi hatırlamıyor durumda olur. Her durumda diş çekimi bölgesine lokal anestezi de uygulanacaktır.
Genel anestezi: Genel anestezide hasta bilincini tamamen kaybederek uyur duruma getirilir. Acısız diş çektirmek için genel anestezi, oksijen ya da damar yoluyla verilir. Genel anestezi sırasında hastanın solunumu ve kan basıncı gibi hayati belirtileri izlenir. Genel anestezi sadece özel durumlarda ve cerrahi diş çekimi işlemlerinde kullanılır. Cerrahi diş çekimi işlemi mutlaka uzman diş hekimi tarafından yapılmalıdır.
Diş çekimleri basit ve cerrahi olmak üzere iki yöntemle yapılır. Basit diş çekiminde lokal anestezi uygulanır. Baskı hissedilebilir fakat çekim sırasında acı hissedilmez. Cerrahi diş çekiminde ise diş etinizde kesi yapılması gerekebilir. Kemik diş köküne erişimi engelliyorsa alınır ve sonrasında diş çekilir. Bazı durumlarda dişin parça parça çekilmesi ve dikiş atılması gerekebilir.
Çekilen Dişin Ağrısı Nasıl Geçer?
[widget-152]
Diş Çektirmek Acıtır mı Merak Edenler... Diş Çekimi Acısı Kişiden Kişiye Değişir!
Diş çektirmek acıtır mı sorusunun cevabı kişiden kişiye ve tedaviden tedaviye göre değişmektedir. Diş çekimi acısı ortalama 1-3 gün sürer. Diş çekilen kısımda hassasiyet, ağrı ve acı hissedilmesi oldukça doğaldır. Diş acısının geçmesi için yapmanız gereken diş hekiminin size vereceği ilaçları düzenli olarak kullanmak olacaktır.
Ayrıca diş çektirmek sırasında açık kalan ağzınız çene ve eklem yerlerinizde de ufak ağrılar yaşamanıza sebep olabilir. 3 günden fazla süren ve giderek şiddetlenen ağrınız olursa diş hekiminize başvurmanızı tavsiye ederiz. Size en yakın diş kliniği Popüler Dent'e ulaşıp 2024 diş çekimi fiyatları ile ilgili bilgi edinebilirsiniz.
[widget-87]