Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Apseli Diş Tedavisi Riskleri

Diş Absesi Tedavisinde Erken Tanı Şart!

Dişin kökünde veya diş ile diş eti arasında meydana gelen enfeksiyona, diş apsesi denir. Diş apseleri, dişin çürümesi ya da çatlayıp kırılması durumunda diş içerisine giren bakterilerin dişin köküne kadar inmesiyle oluşur. Fazla şeker tüketimi, ağız temizliğine dikkat etmemek ve karbonhidrat içeren gıdaları sık yemek de diş apsesine neden olmaktadır.

Apseli diş tedavi edilmezse burada üreyen mikroorganizmalar vücudun diğer bölgelerine yayılabilir. Apseler, komşu dokulara geçebilir ya da komşu damarlara ilerleyerek, bu damarlardan kaynaklanan kanamalara sebep olabilir. Geç ya da yanlış ellerde tedavi edildiğinde apseli diş tedavisi riskleri de elbette vardır. Doktorunuz tedavi öncesinde apseli diş tedavisi riskleri ve komplikasyonlar hakkında sizi bilgilendirecektir.

 

Diş Apsesi Tedavisinde Görülebilecek Riskler

Diş apsesi tedavi edilmezse genel sağlık problemlerine neden olabilir. Bu nedenle dişte oluşan çürükler diş iltihabı zararları ile karşılaşmamanız için bir an önce tedavi edilmelidir. İhmal edilen çürükler bakterinin daha fazla yayılarak dişte daha büyük çürüklere ve apse oluşumuna neden olmaktadır. Dişte apse oluşmuşsa öncelikle tedaviye 1 haftalık antibiyotik kullanımı ile başlanır. İltihap azalınca genel ağız sağlığı oluşturulur. Antibiyotik ile diş apsesi giderilemediyse iltihaplı bölge delinerek iltihap akıtılır. Böylece iltihap tamamen boşaltılır. Bu işlem için herhangi bir engel olursa cerrahi yöntem uygulanarak iltihap boşaltılır.

Apseli diş tedavisi riskleri arasında en önemlisi iltihaplı yanı apseli dişin çekilmesidir. Apseli dişin çekilmesi durumunda iltihabın kana karışma olasılığı mevcuttur. Bu da kişiyi ölüme kadar götürecek ciddi sorunlara neden olabilir. Ayrıca enfeksiyonun beyne yakın olması nedeniyle herhangi bir sıçrama riski beyin dokularında sorun yaratabilir. Enfeksiyon dilin altından, boğazdan aşağı doğru ilerleyerek farklı dokular arasında yayılabilir ve daha da kötüye giderse yemek borusunu ve nefes borusunu tıkayabilir. Diş iltihabı zararları uzman hekim kontrolünde minimuma indirilecektir.

Apseli diş tedavisi riskleri ile karşılaşmamak için erken tanı ve tedavi sonrasında mutlaka doktor önerilerine uymak gereklidir. Ağrı kesiciler, gargara için tuzlu su, diş ipi mutlaka kullanılmalıdır. Bol bol sıvı tüketmek, çiğnerken apseli bölümü kullanmamak da önemlidir.

[widget-87]

Diş Apsesi Risklerinin Oluşmaması İçin Ne Yapılmalı?

Apseli diş tedavi edilmezse ne olur sorunuzu yanıtladıktan sonra sorunun tekrarı ile karşılaşmamak için neler yapabileceğinizden bahsedelim. Diş apselerinin oluşmaması için günlük diş bakımınızı ve belirli aralıklarla diş hekimi kontrollerinizi ihmal etmemeniz gerekmektedir. Eğer diş ve diş etleri arasında boşluklar varsa, yemiş olduğunuz yiyeceklerin bu boşluklarda kalabileceğini düşünerek dolgu işlemi ile bu bölgelerin kapatılmasını sağlamalısınız. Aksi halde apseli diş tedavisi riskleri geç kalınmış vakalarda daha çok olabilir.

Eğer dişinizde apse oluştuysa, hiç zaman kaybetmeden bir diş doktoruna görünmelisiniz çünkü diş apseleri kendiliğinden düzelmez. Apseli diş tedavisi sonrası takip eden ilk altı ay içerisinde bölgenin röntgeni incelenecek ve kemiğin bölgede iyileşmesini, enfeksiyonların yeniden oluşup oluşmadıkları kontrol edilecektir. Bu nedenle tedavi sonrası kontrollerinizi de aksatmamanız önemlidir. Apseli diş tedavisi riskleri ve diş apsesi tedavi edilmezse ne olur sorularınızı mutlaka hekiminize sormalısınız.

[widget-133]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173