Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Küretaj Nasıl Yapılır?

Diş Eti Hastalıklarına Hızlı Tanı ve Tedaviler - Küretaj Nasıl Yapılır?

Küretaj nedir? Küretaj nasıl yapılır? Diş eti tedavilerinde son yıllardaki yeniliklerden olan küretaj uygulamasını sizler için inceledik...

Diş küretajı, diş eti hastalıkları olan kişilerde diş eti etrafında ve köklerde bulunan iltihabı kazımak için kullanılan tedavi yöntemidir. Son yıllarda sıklıkla kullanılan küretaj uygulaması, diş eti iltihaplarının ciddi sorunlara neden olması halinde tercih edilmektedir.

Derin diş eti iltihabı meydana geldiğinde sadece dişin görünen kısmında değil diş etinin içine doğru hatta kök yüzeyine de yayılmaya başlar. Bu tür ileri iltihaplarda diş eti ile birlikte kök yüzeyinin de mutlaka temizlenmesi gerekir. Kök yüzeyine yayılan iltihaplarda diş etinin formunun bozulması ve kanamalar en sık belirtilerdir. Bu istenmeyen durumların ortadan kaldırılması için küretaj tedavisi şart olmaktadır. Küretaj tedavisi ile kök yüzeyinde oluşan düzensizlikler giderilir ve iltihaplar diş yüzeyinden uzaklaştırılır. Küretaj nedir, küretaj nasıl yapılır, küretaj zarar lı mı, birlikte bakalım...

 

Diş Küretajı Nasıl Yapılır? 

Diş eti hastalıkları ilerlediğinde hastada büyük sıkıntılara neden olabilir. Diş küretaj uygulaması ise bu sorunların önüne geçmede oldukça etkili bir tedavi yöntemidir. Diş kayıplarını da engelleyen küretaj uygulaması, ilerlediğinde kemik erimelerine kadar ulaşan sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir.

Peki küretaj nasıl yapılır? Küretaj işlemi yapılırken önce hastanın yüzeysel diş taşları temizlenir. Daha sonra hastaya lokal anestezi uygulanır. Hastanın diş etlerine ufak kesikler atılarak diş eti altındaki iltihap temizlenir. Daha sonra diş etleri dikilerek, tekrar dişe tutunması sağlanır. Ardından iyileşme gözlemlenir. Küretaj tedavisi sırasında hasta hiçbir şey hissetmez.

Küretaj uygulaması sonrası iyileşme sağlanmakta ve diş eti ameliyatlarına gerek kalmamaktadır. Diş eti sorunları olanların mutlaka diş hekimlerine ulaşmaları ve tedavilerini olmaları gerekmektedir. Diş köküne ilerleyen iltihapların sonunda diş kayıpları olması kaçınılmazdır. Bu nedenle küretaj tedavisi hakkında bilgi sahibi olmak diş sağlığınızı koruyacaktır.

[widget-87]

Küretaj İşlemi Sonrası Dikkat Edilecekler

Küretaj sonrası hastada geçici ağrı durumları görülebilir. Sıcak ve soğuk hassasiyeti de yaşanabilir. Diş hekimi tarafından küretaj sonrası hastaya ağrı kesici ilaçlar önerilir. Diş küretaj işlemi sonrasında diş hekiminin gösterdiği şekilde dişlerin fırçalanması tekrar hastalık oluşmasını engelleyecektir. Dişlerde görülen kısa süreli kanamalar normaldir.

Küretaj uygulaması sonrasında hastaların diş eti şişmesi, kanaması ve ağrı şikayetleri ortadan kalkacaktır. Damaklarda ve diş etlerinde rahatlama görülecektir. Sağlıklı diş etlerinin göstergesi olan pembe diş etleri ile birlikte kişinin dişlerinin görünümü de daha estetik bir hal alacaktır. Bu nedenle alanında uzman diş hekimlerinin küretaj tedavisi uygulaması diş sağlığı açısından önemlidir. Siz de küretaj nasıl yapılır ve küretaj fiyatları hakkında sorularınızı diş hekimlerimize sorarak sağlıklı bilgi alabilirsiniz.

[widget-135]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173