Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Flap Operasyonu Nasıl Yapılır?

Diş Enfeksiyonlarına En Etkili Çözüm! Flap Nasıl Yapılır?

Flap operasyonu nasıl yapılır sorunuzu yanıtlamadan önce flap operasyonu nedir sorunuzu cevaplayalım.

Flap operasyonu, diş eti hastalıklarına bağlı olarak dişlerin kök yüzeylerinin temizlenmesine rağmen, enfeksiyonun ve kemik yıkımının devam etmesi durumunda uygulanan tedavidir. Flap operasyonu kemik yıkımının ilerlediği durumlarda diş eti dokusu altındaki kemiğe doğrudan müdahale edebilmek ve oluşmuş diş eti ceplerini uzaklaştırmak amacıyla gerçekleştirilir.

Flap operasyonu lokal anestezi ile yapılması ve ağrısız bir uygulama olmasının yanında erken tanı sayesinde daha başarılı sonuçlar vermektedir. Diş hekimliğinde önemli sayılacak cerrahi işlemlerin başında gelen flap operasyonunda diş etleri kaldırılarak iltihap giderilir, bakteriler ağızdan uzaklaştırılır. Yıkıma uğramış kemik dokusunu telafi etmek için de kemik tozu eklenerek dişler sağlığına kavuşturulur. Flap operasyonu nasıl yapılır, flap yapılırken hangi aşamalar izlenir merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Flap Operasyonu Nasıl Yapılır?

Flap operasyonu nasıl yapılır diyecek olursak; flap operasyonu yapılmadan önce ağızda çok derin cepleri olan hastalarda tedavinin başarılı olması için çeşitli kontroller ve ek tedaviler yapılır. Flap operasyonu konfor şartları yüksek bir uygulamadır ve hasta lokal anestezi nedeniyle herhangi bir acı hissetmez.

Flap operasyonu yapılırken diş eti dokusu kaldırılır, cepler elimine edilir, kemik düzensizlikleri giderilir ve gerekli ise kemikte oluşmuş kayıplar giderilir. Bu kayıplar kemiktozları ve membranlar gibi biyomateryaller ile giderilir. Enfekte dokuların tamamen temizlenmesi ve diş kaybının giderilmesiyle birlikte diş eti tekrar kapatılır ve tedavi noktalanır. Tedavi sonrası düzenli kontrollerle ilk 2 hafta içerisinde iyileşme gözlemlenir. Flap nasıl yapılır sorunuzu bu şekilde özetleyebiliriz.

Sağlıklı diş ve diş etlerinin oluşmasına imkan veren flap operasyonu fiyatları ise diş eti ve kemikte meydana gelmiş hastalığın boyutuna göre belirlenir. Kemik tozu kullanılacağı durumlarda kemik tozu fiyatları da tedavi ücreti üzerinde etkili olacaktır.

[widget-87]

Flap Operasyonu Sonrası İyileşme Sürecinde Dikkat Edilecekler

Flap operasyonu sonrası iyileşme süreci ve hastanın dikkat etmesi gerekenler de merak edilir. Flap operasyonu sonrası iyileşme süreci bir iki hafta sürecektir. Diş hekimi tarafından belirtilen talimatlara uyulduğunda herhangi bir sorunla karşılaşılmayacaktır.

Flap operasyonu sonrası ağrı ve ödem gibi şikayetlerde hekimin önerdiği ilaçları kullanmak gerekir. Flap operasyonu sonrası 10 gün boyunca diş etleri hassas olacağından sert, sıcak, soğuk, baharatlı, acılı ve asitli gıdalar tüketilmemelidir. Yine ilk 10 gün alkol alınmamalı ve yorucu fiziksel aktivitelerden kaçınılmalıdır.

Flap operasyonu iyileşme süreci ve flap operasyonu fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için diş hekiminize ulaşmanız daha sağlıklı olacaktır.

[widget-135]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173