Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Diş Taşı Nedir? Diş Taşı Nasıl Oluşur?

Diş Taşı, Ağız Temizliğine Dikkat Edilmediğinde Ortaya Çıkan Ağız Sağlığı Problemidir!

Dişlerde oluşan bakteri ve mineral birikintisine diş taşı denir. Dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması ve ağız temizliğine gereken önemin verilmemesi diş taşı oluşumunun sebeplerindendir.

Dişler zaman içinde birçok yiyecek kalıntısına maruz kalır. Bu kalıntılar düzenli bir şekilde temizlenmediğinde dişlerin yüzeyinde plak adı verilen yapışkan bir madde tabakası oluşur. Diş fırçalama yeterli bir şekilde yapılmadıkça zamanla bu birikintiler sertleşir. Bu sertleşmiş plak tabakasına diş taşı ya da tartar denir.

Diş taşı nasıl oluşur, diş taşının zararları nelerdir, diş taşı oluşumunu engellemek için neler yapmak gerekir merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.

Diş Taşı, Diş Yüzeylerinde Sarı veya Kahverengi Lekelere Neden Olur!

Düzenli ve etkili diş temizliğinin yapılmaması, diş taşı nasıl oluşur sorusunun cevabıdır. Diş taşı, besin artıklarının diş yüzeyinde birikmesi ve sertleşmesi ile oluşur. Dişlerin üzerinde sarı ve kahverengi gibi lekelere neden olur. Dişi taşının oluşma nedeni dişlerin düzenli olarak fırçalanmaması ve diş ipi kullanılmamasıdır. Özellikle karbonhidratlı ve şekerli yiyecekler tüketildikten sonra diş temizliği yapılmasına dikkat edilmelidir. 

Diş taşı oluşmaması için dişleri doğru teknikle fırçalamak büyük önem taşır. Diş etlerinden diş uçlarına doğru yuvarlak hareketlerle her bir dişe temas edecek şekilde diş fırçalama yapılması gerekir. Diş taşı oluşumunu engellemek için diş ipi kullanmayı alışkanlık edinmelisiniz.

[widget-87]

Diş Taşının Zararlarından Biri Diş Eti Hastalıklarına Yol Açmasıdır!

Diş taşının zararlarından biri, çevresinde oluşturduğu bakteriler sebebiyle diş ve diş etinde rahatsızlıklara sebep olabilmesidir. Düzenli kontrol ve temizlik yapmadığınız takdirde diş taşı oluşumu kronikleşir. Bu da diş etinizde enfeksiyon oluşmasına ve zamanla altındaki kemikte yıkım başlamasına sebep olur. 

Diş taşı oluşumu ilerleyen zamanlarda diş iltihaplarına dönüşeceğinden ağızda kötü bir kokuya da sebep olabilir. İltihaplar sebebiyle, siz ne kadar dişlerinizi fırçalasanız da ağız kokusunun önüne geçemezsiniz. Bu yüzden önemli olan ağız ve diş sağlığınızı düzenli olarak yaparak diş taşı oluşumuna engel olmaktır. 

Diş taşının yoğun olarak bulunduğu bölgede diş eti çekilmesi de artabilmektedir. Diş eti çekilmesi ile dişlerin arasında boşluklar oluşarak bu bölgelerde daha fazla diş taşı ile ortaya çıkabilir. Diş taşları diş eti iltihaplarına varan ciddi sorunlara yol açabilir.

Diş Taşı Tedavi Edilmezse Daha Ciddi Diş Sorunlarına Sebep Olabilir!

Diş taşı, dişlerin hem ön hem arka yüzeylerinde sarı lekeler olarak görülebilir. Diş taşı zamanında ve doğru bir şekilde tedavi edilmezse daha ciddi diş sorunlarına sebep olabilir. Diş taşları temizlenmediği takdirde diş eti enfeksiyonuna yol açabilir.

Bu sebeple diş taşı tedavisinin ertelenmemesi çok önemlidir. Diş sağlığınızı korumak ve diş kaybı yaşamamak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamalı ve diş ipiyle temizlemelisiniz. Ayrıca rutin diş sağlığı kontrollerinizi 6 ayda bir yaptırmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde, oluşan diş taşlarının temizliğini daha büyük sorunlara yol açmadan yaptırabilirsiniz.

[widget-135]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173