- Konu Başlıkları
- Diş Eti Çekilmesi Nedir?
- Diş Eti Çekilmesi, Diş Eti Kayıplarına Yol Açabilir!
- Düzenli Diş Bakımı İle Diş Çekilmesi Rahatsızlığının Önüne Geçebilirsiniz!
Diş Eti Çekilmesi Nedir?
Diş eti, dişleri saran ve diş kökünü kapatan et dokusudur. Diş eti çekilmesi sonucu diş ve diş eti açığa çıkmaktadır. Diş etinin çekilmesi ile diş ve diş eti arasında boşluklar ortaya çıkar. Bu boşluklarda zaman içerisinde besin artıkları sonucu bakteri birikimi oluşacaktır. Diş eti çekilmesi tedavi edilmezse doku ve kemik yapısı ciddi şekilde zarar görebilir. Diş eti çekilmesi hastanın dişlerini destekleyen kemiği yok edebilecek ciddi bir diş eti enfeksiyonudur.
Peki diş eti çekilmesi neden olur, diş eti çekilmesi nedenleri nelerdir merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz.
Diş Eti Çekilmesi, Diş Eti Kayıplarına Yol Açabilir!
Diş eti çekilmesi, ağızda diş kayıplarına varacak sorunlara yol açabilen ciddi bir diş eti enfeksiyonudur. Diş eti çekilmesi nedenlerini bilerek diş eti çekilmesi sorununun önüne geçebilirsiniz. Diş eti çekilmesi neden olur sorusunun cevapları şu şekildedir:
- Diş Eti Enfeksiyonları: Diş eti enfeksiyonları, diş eti dokusunu ve dişleri yerinde tutan kemiği tahrip eder. Diş eti çekilmesi sebeplerinden biri diş eti enfeksiyonlarıdır. Diş eti hastalığı, diş eti çekilmesi nedenlerinin ilkidir.
- Genetik Yatkınlık: Diş eti çekilmesi nedenlerinden biri genetik yatkınlıktır. Genetik olarak böyle bir yatkınlığınız varsa diş bakımından bağımsız olarak diş eti çekilmesi yaşamanız muhtemeldir. Bu sebeple düzenli olarak diş muayenesi yaptırmanızı öneririz.
- Sert Fırçalama: Dişlerini çok sert fırçalamak, diş eti çekilmesi neden olur sorusunun bir başka cevabıdır. Dişleri çok sert fırçalamak, dişleri koruyan diş minesinin yıpranmasına ve diş etlerinin çekilmesine sebep olabilir.
- Yetersiz Diş Bakımı: Her ağız sorununda olduğu gibi diş eti çekilmesi nedenlerinden biri de ağız ve diş sağlığının yetersiz yapılmasıdır. Dişlerin yetersiz fırçalanması diş taşı oluşmasına sebep olur. Bu diş taşları temizlenmediği takdirde diş eti çekilmesine yol açmaktadır.
- Hormonal Değişiklikler: Ergenlik, hamilelik, emzirme ve menopoz dönemleri hormon seviyelerinin değiştiği dönemlerdir. Bu dönemler diş etlerinin daha hassas olmasına neden olur. Hormonal değişiklikler diş eti çekilmesine neden olabilmektedir.
- Sigara Kullanımı: Sigara ve tütün ürünleri kullanmak, diş eti çekilmesi neden olur sorusunun bir başka cevabıdır. Sigara kullanımı diş eti çekilmesine neden olabilir.
- Dişleri Sıkmak ya da Gıcırdatmak: Dişleri sıkmak ya da gıcırdatmak, diş eti çekilmesi sebeplerindendir. Stres, dişlerinizi sıkmanıza neden olabilir. Bunu kontrol altına alabilmek için mutlaka bir diş hekimine muayene olmalısınız. Yoksa diş eti çekilmesi gibi ciddi sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.
Dudak ya da dile yaptırılan piercingler diş etlerine temas ederek diş etinin yıpranmasına ve tahriş olmasına sebep olabilir. Diş eti çekilmesi sebeplerinden biri piercing kullanımı olabilir. Diş etinin çekilmesinden şüpheleniyorsanız bu bölgedeki piercinginizi çıkarmayı denemelisiniz.
[widget-87]
Düzenli Diş Bakımı İle Diş Çekilmesi Rahatsızlığının Önüne Geçebilirsiniz!
Diş eti çekilmesi, diş kaybına neden olabilecek ciddi bir ağız problemidir. Diş eti çekilmesi her yaşta insanda görülebilir. Diş eti çekilmesi yaşadığınızdan şüphe ediyorsanız mutlaka vakit kaybetmeden bir diş hekimine başvurmanızı tavsiye ederiz. Diş eti çekilmesi ne kadar erken fark edilirse o derece önlenebilir olacaktır.
Ağız bakımınıza dikkat ederek, dişlerinizi düzenli kullanarak, düzenli diş muayeneleri yaptırarak diş eti çekilmesi yaşanması ihtimalini önemli ölçüde düşürebilirsiniz.
[widget-135]