- Konu Başlıkları
- Çocuklarımızı Diş Hekimleriyle Tanıştırmanın Zamanı Var Mı?
- Çocuklarınızı Diş Hekimine Götürmeyi Ertelemeyin!
- Erken Yaşta Başlayan Tedavilerle Diş Sorunları Ortadan Kalksın
Çocuklarımızı Diş Hekimleriyle Tanıştırmanın Zamanı Var Mı?
Anne ve babalar için çocukları çok değerlidir. Çocuklarımıza bu kadar değer verirken onların diş sağlıklarını da ihmal etmemeliyiz. Bu durum da "Çocuklar pedodontiste ne zaman gitmeli?" sorusunu aklımıza getiriyor. Çocuklarımızı, dişleri ağrıdığı zaman ya da dişlerinde çürük olduğu zaman doktora götürüyoruz. Ancak pedodontistler ( çocuk diş hekimleri) çocuklarımızı ilk dişi çıktıktan sonra altı ayda bir diş hekimine götürmemiz konusunda uyarıyorlar.
Bebeklerde altı aydan sonra çıkan ilk diş, sert dokuda barınan bakteriler için çoğalmaya uygun bir zemin oluşturuyor. Bu sebeple bebeklerde çıkan ilk dişten sonra diş hekimine gidilmesi, çocukların büyüdükleri zaman sağlıklı dişlere sahip olmasına ve güzel gülüşlere sahip olmasına yarıyor. Çocuklar diş hekimine ne zaman gitmeli diyenler, çocuklarının diş fırçalama alışkanlığını erken yaşlarda kazanmalarını istiyorlarsa ilk diş çıktıktan sonra diş hekimine gidilmesi tavsiye edilir.
Çocuklar pedodontiste ne zaman gitmeli, çocuklar diş hekimine ne zaman götürülmeli diye merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin.
Çocuklarınızı Diş Hekimine Götürmeyi Ertelemeyin!
Çocukları için her şeyi düşünen ebeveynler, çocuklarının ilk çıkardıkları dişlerden itibaren ağız temizliği hakkında bilgi sahibi olmaları gerekiyor. Çocuklarda diş çıkarma zamanı altı aydan başlar. Bu çıkan dişler süt dişleridir. Süt dişleri 2.5 – 3 yaşları arasında tamamlanır. Ancak bu durum her çocukta aynı değildir. Çocuklarda diş çıkarma yaşları değişiklik gösterebilmektedir. Bu nedenle çocukların diş hekimine gitme zamanı dişlerinin çıkmasıyla birlikte olmalıdır.
Çocuklarımızın süt dişlerinin tamamlanması süreci diş sağlığı açısından büyük bir önem taşıyor. Bazı durumlarda diş fırçalamak yeterli gelmez ve diş ipi de kullanılması gerekmektedir. Bu dönemde diş aralarında da çürükler oluşabilir bu yüzden diş ipiyle de diş aralarının temizlenmesi gerekir. Küçük çocukların diş fırçası ve diş ipi kullanamayacağı için ebeveynlerin çocuklarına bu konuda yardım etmelidirler.
Ebeveynler, çocuklar pedodontiste ne zaman gitmeli sorusuna yanıt ararken evde kendilerinin de dikkat etmeleri gereken önlemler vardır. Bunlar; çocuklar için uygun olan diş fırçası ve macunu kullanılmalıdır, diş fırçası üç ayda bir yenilenmelidir, çocuklara dişlerin nasıl fırçalanacağı gösterilmelidir, ödül olarak abur cubur verilmemeli; bunların tüketimi azalmalıdır, günde en az iki kez diş fırçalamaya alıştırılması gerekmektedir.
Çocuğun diş çıkarma yaşı ile birlikte çocukların diş hekimine gitme zamanı başlamıştır. Düzenli kontrollerle çocuk diş hekimi tedavilerinden yararlanmak gerekmektedir.
[widget-87]
Erken Yaşta Başlayan Tedavilerle Diş Sorunları Ortadan Kalksın
Çocukların ilk altı ayda çıkmaya başlayan süt dişleri yaklaşık 2.5 – 3 yaşlarında tamamlanıyor, 6 – 7 yaşlarında da kalıcı dişler çıkmaya başlıyor. Süt dişlerinin tamamen ağızdan düşmesi 12 – 13 yaşlarında tamamlanıyor. Bu süre zarfında çocukların süt dişleri ve kalıcı dişleri bir arada bulunuyor. İçerisinde çürük bulunan süt dişleri, kalıcı dişleri de etkileyerek onların çürümesine de neden oluyor.
Çocukların ilk dişlerinin çıkmasından sonra pedodontiste götürülmesiyle hem çürük dişlerden kurtulmak hem de dişlerin çapraşık olmasının önüne geçmek mümkün. Siz de çocuklarınızın dişlerini ihmal etmeyin ve onların doğru tedavilerle sağlıklı gülüşlere sahip olmasına destek olun. Çocuklar pedodontiste ne zaman gitmeli, çocuklar diş hekimine ne zaman götürülmeli sorularınıza yanıt almak için diş hekimlerimiz ile iletişime geçin.
[widget-137]