Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Diş Çıkaran Bebeklerde Beslenme

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri

Her bebeğin gelişimi birbirinden farklıdır. Bebekler, diş çıkarmaya 6. aydan sonra başlasa da bazı bebeklerin gelişimi hızlı olmakta ve 3 – 4 aylıkken dişlerini çıkarmaktadırlar. Bazı bebeklerde de bu durum ters gelişir ve bebeklerin ilk dişlerini çıkarmaları 12 – 16 ayı bulabilir. Peki bebeklerde diş çıkarma belirtileri neler bakalım…

Bebeklerde Diş Çıkarma Belirtileri Nelerdir?

Bebeklerin diş çıkarma sırasında yaşadıkları huzursuzluklar normal kabul edilmektedir. Bebeklerde görülen tükürük artışı, uykudaki düzensizlikler, artan iştahsızlık, huzursuzluk artışı, sürekli ellerini ısırması, buldukları her şeyi ağıza götürme arzusu diş çıkarma belirtilerindendir.

Bebeklerde diş çıkarma süreci bebeğin gelişimiyle orantılı olarak değişmektedir ve bebeklerde diş çıkarma süreci, diş etlerinin açılmasından önce başlamaktadır. Bebeklerde diş çıkarma belirtileri görüldükten 2 veya 3 ay sonra bebeğiniz ilk dişini çıkarmaya başlayacaktır.

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri neler, diş çıkaran bebeklerde beslenme nasıl olmalı ya da diş çıkaran bebek nasıl beslenmeli diyorsanız yazımızı okumaya devam edin. 

 

Diş Çıkaran Bebeklerde Beslenme

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri arasında iştahsızlık var demiştik. Bebeklerde diş çıkarma sürecinde diş etleri çok hassaslaşır ve bu durumda bebekler yemek yemeyi reddederler. Bu olumsuz durum bebeğin kilo alımını da yavaşlatacaktır.

Diş Çıkaran Bebekler Nasıl Beslenmeli?

Hassas diş etleri yüzünden yemek istemeyen bebeklerinizi anne sütü ve mama takviyeleri ile normal kilosuna ulaştırabilirsiniz. Yoğurt, muhallebi gibi yumuşak ve serin besinler bebeğinizin diş etleri için iyi gelecektir. Diş çıkaran bebeklerde beslenme nasıl olmalı dediğimizde; 

  • Diş çıkarma döneminde beslenme için muz, havuç, kereviz sapı gibi bebeklerin kemirebileceği besinler kullanın.
  • Köftenin içine farklı sebzeler katıp ona verin, eliyle yemesini sağlayın.
  • Çocuklarınızın yeterince su içiyor olması da diş çıkaran bebeklerde beslenme açısından çok önemlidir.
  • Diş çıkarma döneminde beslenme için dondurulmuş meyveler de tüketilebilir. Çocuğunuz bu meyveleri kemirebilir böylece diş etleri rahatlar.

Diş çıkaran bebeklerde beslenme çok önemlidir ancak ebeveynlerin bu dönemde telaşa kapılmamaları ve çocuklarına zorla yemek yedirmeye çalışmamaları gerekir. Diş çıkaran bebek nasıl beslenmeli önerileri için diş hekimlerinize ulaşabilirsiniz. 

[widget-87]

Diş Çıkaran Bebekler Doktora Götürülmeli Mi?

Bebeklerde diş çıkarma belirtileri ile bebeklerde diş çıkarma sürecinden ve diş çıkaran bebeklerde beslenmenin nasıl olması gerektiğinden bahsettik. Bebeklerin ilk dişlerini çıkardıktan sonra neden diş hekimine gitmesi gerektiğini açıklayalım…

Bebeklerinizin Dişleri Diş Hekimlerinin Kontrolü İle Korunsun

Bebeklerin diş çıkarmalarından hemen sonra diş hekimine gitmesine gerek yoktur. Ancak diş hekimi kontrollerinin çocuğunuzun ilk diş çıkarmasından 6 ay sonra yapılmasında fayda vardır.

Diş hekiminin kontrolü altında olan dişlerde herhangi bir sorun varsa erkenden tedavi edilme şansı olacaktır. Siz de bebeklerde diş çıkarma süreci nasıl olur, diş çıkaran bebeklerde beslenme için nelere dikkat etmek gerek, diş çıkaran bebek nasıl beslenmeli diye düşünüyorsanız diş hekimlerimizden randevu almayı unutmayın.

[widget-137]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173