- Konu Başlıkları
- Ortodontide İlk Muayene Nasıl Yapılır? Ortodontik Muayene
- İlk Ortodonti Muayene İçin Dikkat Edilecekler - Ortodontik Muayene Aşamaları
- Ortodonti Tedavisi Muayenesine Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?
- Düzgün Dişler İçin İlk Ortodonti Randevunuzu Alın! Ortodonti Tedavisi Muayene
Ortodontide İlk Muayene Nasıl Yapılır? Ortodontik Muayene
Ağız, diş ve çene yapısında herhangi bir bozukluğu olduğuna karar veren hasta muayene olmak için uzman bir ortodonti hekimi araştırması yapmalıdır. Uzman diş hekimini bulan hasta, ortodontide ilk muayene için doktordan ilk ortodonti randevusunu alır. Alınan ilk ortodonti randevusu ile yaklaşık iki yol boyunca sürecek diş teli tedavisi için bir adım atılmış olur.
Ortodonti diş hekimi ve hasta uyumu ilk ortodonti randevusu için çok önemlidir. Çocuklarda ortodonti tedavisi için ortodonti randevusu alırken çocuğun yaşını göz önüne alarak tedavi sürecini planlayan diş hekimlerinden yardım alınmalıdır. Estetik kaygıları olan yetişkinlerde ortodonti randevusu alırken kendilerine estetik kaygılarını giderecek çözümler üreten diş hekimine gitmeleri tavsiye edilmektedir. Ortodontide ilk muayene nedir, ortodonti tedavisi muayenesi nasıl yapılır, yakından bakalım...
[widget-129]
İlk Ortodonti Muayene İçin Dikkat Edilecekler - Ortodontik Muayene Aşamaları
İlk ortodonti randevusu aldıktan sonra diş hekiminizden kendinize bazı hususları detaylı bir şekilde aktarmasını isteyin. Diş teli tedavisiyle sizi nelerin beklediği, tedavi işleyiş süreci, nasıl bir tedavi yöntemi uygulanacağı, tedavi sırasında diş tellerine nasıl bakım yapılması gerektiği, tedavi sonrasında nelere dikkat edileceği de ortodontide ilk muayenede görüşeceğiniz hususlardan bazılarıdır.
Çocuklarda ortodonti tedavisi için alınan ilk ortodontik muayene randevusu erken yaşlarda alınması çocukların sağlıklı dişlere kavuşma sürecini hızlandırmaktadır. Bu yüzden uzman diş hekimleri, çocuklar için ilk ortodonti randevusu için en geç 11 – 12 yaşlarını tavsiye ediyorlar. Yetişkinlerde ortodonti tedavisi ise istenilen yaşlarda yapılabilir. Ancak yetişkin ortodonti tedavilerinin, çocuk ortodonti tedavilerine göre daha geç sonuç verdiği unutulmamalıdır. Ortodontide ilk muayene için geç kalmamak önemlidir.
Ortodonti Tedavisi Muayenesine Giderken Nelere Dikkat Edilmeli?
Ortodonti tedavisi muayenesine giderken dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir:
- Ortodontik muayeneye gitmeden önce dişlerinizi fırçalayarak ve diş ipi kullanarak ağız hijyeninizi sağlayın. Temiz bir ağız, ortodontistinize daha iyi bir inceleme yapma olanağı sağlar.
- Ortodonti tedavisi muayenesi için randevu onayı, sağlık sigortası kartı ve gerekli diğer belgeleri yanınıza alın. Bu, işlemlerin daha hızlı ve sorunsuz ilerlemesini sağlar.
- Tedavi süreci, beklentileriniz ve yaşadığınız herhangi bir sorun hakkında sorularınızı ve endişelerinizi not alın. Muayene sırasında ortodontistinizle bunları paylaşmak önemlidir.
- Yetişkinlerde ortodonti tedavisi öncesinde yapılan işlemler önemlidir. Eğer başka bir ortodonti kliniği veya diş hekiminde daha önce bir tedavi gördüyseniz, bu bilgileri yeni ortodontistinizle paylaşın. Önceki röntgenler veya raporlar da yardımcı olabilir.
[widget-148]
Düzgün Dişler İçin İlk Ortodonti Randevunuzu Alın! Ortodonti Tedavisi Muayene
Ortodontide hasta ve diş hekimi uyumlu bir şekilde çalışırsa, hasta ne istediğini diş hekimine bildirir ve kontrollerine düzenli giderse tedavi süreci çok daha kısa olacak, dişler daha çabuk şekillenecektir. Özellikle yetişkinlerde ortodonti tedavisinde ilk ortodontik muayene sırasında estetik kaygılar varsa doktora söylenmesi sonuçtan memnun kalmak açısından önemlidir. Ortodontide ilk muayene yapılırken hem hasta hem doktor birbirlerini yakından tanımış olurlar.
Eğer çocuğunuzda veya sizde herhangi bir ortodontik bozukluk varsa size en yakın ve konusunda uzman diş hekimlerinden hemen bir ortodonti randevusu alabilir ve sorularınıza en doğru cevapları bulabilirsiniz. Ortodontide ilk muayene nasıldır, ortodontik muayene hangi aşamaları kapsar, ortodonti tedavisi fiyatları ne kadar gibi sorularınızı ortodonti uzmanlarımıza sorabilirsiniz.
[widget-87]