Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Ogmentasyon Nedir? Nasıl Yapılır?

Ogmentasyon Nasıl Yapılır? Kemik ve Yumuşak Doku Takviyesi

Ogmentasyon ya da ögmentasyon olarak literatüre giren kelimenin anlamı kavram olarak çoğaltmak anlamına gelmektedir. Ogmentasyon yöntemi saç, kirpik ekimi gibi operasyonlar için kullanılsa da diş hekimliğinde de çene cerrahisinin en çok kullandığı yöntemlerden biridir. Çene estetiği ile birlikte implant tedavisinde ogmentasyon diş hekimine avantaj sağlayan bir uygulamadır.

Diş çekiminden sonra, uzun dönemde karşılaşılan en büyük problemlerden biri çene kemiklerinde görülen erimedir. Çene kemiğinde herhangi bir nedenle erime veya çökmelere bağlı olarak oluşan diş kayıplarını tedavi etmek için uygulanan ogmentasyon sayesinde implant için gerekli olan kemik varlığı oluşturulmuş olur. Kemik tozu kullanılarak ya da blok kemik nakli ile ogmentasyon yöntemi tamamlanır. Kemik takviyesi nedir, ogmentasyon nedir, kemik ve yumuşak doku taviyesi nasıl yapılır, ogmentasyon zor mudur, yazımızın devamında bu soruların cevabı var...

[widget-132]

Ogmentasyon Çeşitleri ve Uygulanışı - Kemik Ogmentasyonu

Ogmentasyon nedir sorunuzu cevapladıktan sonra ogmentasyon çeşitlerinden de bahsetmeliyiz. Erken yaşta kaybedilen dişler ya da diş eti iltihapları nedeniyle kemik hacminde oluşan azalmaları ogmentasyon yöntemi ile telafi etmek mümkündür. Hastaların kendi vücutlarından alınan kemiklerin dışında inorganik materyaller ya da sentetik materyallerle de kemik takviyesi yapılmaktadır. Çoğunlukla alt çene bölgesine yapılan kemik ogmentasyonu uygulamasında kemik hacmi yeterli hale getirildikten sonra diğer tedaviler yapılır. Kemik ogmentasyonu çeşitlleri:

  • Sert doku greftleri: Ogmentasyon nasıl yapılır sorusuna 2 farklı cevap verilebilir. Kemik ve yumuşak doku takviyesi olarak ayrılan ogmentasyon yönteminde kemik kaybının ileri olduğu durumlarda sert doku grefti dediğimiz takviye işlemi gerçekleştirilir. Kişinin kendisinden ya da diğer canlı kaynaklardan kemik elde edilir. Sentetik bazı minerallerden yapay olarak da kemik tozu ve blokları elde edilip hastalara uygulanabilmektedir. Ogmentasyon uygulaması için hastaya göre seçim yapılır.
  • Yumuşak doku greftleri: Kemik ogmentasyonu dışında yumuşak doku greftiyle birlikte diş eti çekilmeleri ve diş köklerindeki problemler giderilmektedir. Ağzın farklı bir bölgesinden alınan yumuşak doku parçasıyla örtülmesi olan bu işlemde hastanın diş tedavileri için gerekli alt yapı oluşturulmuş oluyor. Böylece ogmentasyon için yeterli kemikle tedavi yapılabiliyor.

Ogmentasyon yöntemi sırasında panoramik röntgenlerle birlikte kişinin tedavisi için gerekli kemik miktarı ölçülerek bölüm bölüm ya da blok kemik nakli yapılır. Gerekli görülen kemik miktarı sağlandığında da diş kliniği uzmanları tarafından implant vb. uygulamalar gerçekleştirilir. Ogmentasyon ya da kemik takviyesi olmadan özellikle implant yapılamaz. Ogmentasyon nedir anladıysak şimdi de kemik ve yumuşak doku takviyesinin avantajlarına değinebiliriz. 

[widget-152]

Kemik Ogmentasyonu Fiyatları 2024

Kemik ogmentasyonu fiyatları, greftleme yapılacak alanın genişliğine, derinliğine, kullanılan greft türüne, diş kliniğinin donanımına, röntgen, tomografi, anestezi ve operasyon için istenecek ek hizmetlere göre değişiklik gösterir.  Otogreft, allogreft, ksenogreft veya sentetik greft materyallerinin kullanımı kemik ogmentasyonu fiyatları 2024 rakamlarını etkileyebilir. 2024 yılı itibari ile küçük çaplı kemik ogmentasyonu 5000 TL - 10,000 TL, orta çaplı kemik ogmentasyonu 10,000 TL - 20,000 TL, geniş çaplı kemik ogmentasyonu ise 20,000 TL - 40,000 TL aralığında yer alır. 

Ağız Diş ve Çene Cerrahisinde Ogmentasyon Avantajı!

Ogmentasyon yöntemi, implant uygulamasının başarısını arttırmaktadır. Bölgedeki çene kemiğinin yeterli miktarda, yoğun, sert ve sağlam olmasını sağlayan ogmentasyon, geçmişte implant uygulanamayan pek çok olguda artık başarı elde edilmesini sağlamaktadır. Ogmentasyon yöntemi, implant planlanan kemik bölgesinde kemik kalınlığının yeterli görülmemesi halinde doku ve kemik takviyesi ile diş hekimi ve hastaya avantaj sağlamaktadır.

Hastanın kendi kemiklerinden alınan (otojen) ya da sentetik olarak üretilen kemik greftlerinin yerleştirilmesiyle uygulanan ogmentasyon işleminde çene kemikleri, kalça kemiği (iliak kemik) ya da tibia (kaval) kemiğinden alınan blok yada granül haldeki kemik kullanılabilir. Böylece istenen ogmentasyon yöntemi için ağız sağlığı oluşturulmuş olur. Ogmentasyon nasıl yapılır ve ogmentasyon fiyatları nelerdir gibi sorularınız varsa doktorunuzdan detaylı bilgi alabilirsiniz.

[widget-87]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173