Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Çocuklarda Diş Enfeksiyonuna Neden Olan 7 Sorun

Diş Eti İltihabı Altında Yatan Nedenler

Çocuklarda diş enfeksiyonları ya da bir diğer adıyla diş eti iltihabı, dişeti çizgisini de oluşturan ve diş etini tahriş eden plaklar, diş eti şişmesi ve ağız kokusu ile anlaşılır.  Diş eti hastalığının en erken evresi olan diş eti iltihabı periodontal hastalığa dönüşmeden önlenebilir. Bunun için ailelerin çocuklarının diş sağlığını gözlemlemeleri gerekir. Kırmızımsı, hassas, kanayan, çekilen diş etleri ve kötü nefes gibi belirtilere dikkat edilmelidir.

Peki bu sorunlara neden olan çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri nelerdir? Çocuklarda diş apsesi ya da iltihaplar neden olur? Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri neler? Gelin, yakından bakalım...

1. Şekerli ve karbonatlı yiyecekler tüketmek

Çocuklarda diş eti iltihabı nedenleri arasında en çok bilinen şekerli yiyeceklerin aşırı tüketimidir. Bu tür yiyecek ve içecekler diş yüzeylerindeki bakterilerin gelişmesini hızlandırır ve diş çürüklerine yol açar.

Bakteriler dişlerdeki çürük, çatlak ya da kırık bölgeler arasına ilerleyerek çocuklarda diş apsesi ve enfeksiyon gibi istenmeyen durumlara neden olurlar. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri genel olarak sağlıksız beslenmeden kaynaklanır.

2. Çürük dişler

Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri arasında yer alan çürük dişler ihmal edildiği taktirde hem diş eti sorunlarına neden olacak hem de çocuklarınızın daimi dişlerini tehdit edecektir.

Diş çürükleri tedavisi yapılmadığı zaman diş kökleri zayıflayacak ve yerine yer tutucular ya da diğer tedavi çözümleri uygulanmadığında gelecekteki dişlerin gelişimleri tehlike altında olacak, çapraşıklıklar ve dişlerde şekil bozuklukları meydana gelecektir. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri genel diş sağlığını etkiler. 

[widget-87]

3. Diş minesindeki kırık ve çatlaklar

Diş iltihabı nedenleri arasında yer alan kırık ve çatlaklar tıpkı diş çürüklerinde olduğu gibi bakterilerin diş içerisindeki yumuşak tabakaya ilerlemesine neden olur.

Yumuşak tabakanın bakterilerden etkilenmesi dişetlerinde şişme, ağız kokusu, kanama gibi sorunlarla kendini gösterir. Enfeksiyon ve apse ile birlikte dişlerin kaybedilmesi söz konusudur. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri arasında en önemlilerden biri budur.

4. Dişlerin sert fırçalanması

Çocuklara diş temizleme eğitimi verilirken genel olarak doğru bilgi verilmediği için yanlış fırçalama kaynaklı diş enfeksiyonları sık görülmektedir. Dişlerin sert fırçalanmasından kaynaklanan kanama ve şişmeler sonucunda iltihap sorunları meydana geliyor.

Sert fırça kullanımı da bu alışkanlığa eklendiğinde çocuklarda görülen diş enfeksiyonları artıyor. Dolayısıyla ailelerin çocuklarına diş fırçalamayı doğru öğretmeleri gerekiyor. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri yanlış bakımdan da kaynaklanmaktadır.

5. Yanlış diş macunu kullanımı

Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri arasında yanlış diş macunu kullanmak da yer alıyor. Çocuklara uygun olmayan, yetişkinlerin kullandığı diş macunlarının kullanılması sonucunda dişlerde kanama, şişme, sararma ya da tartar oluşumları meydana geliyor.

Flor açısından yüksek değerlere sahip, çocuğun yaşına ve diş gelişimine uygun diş macununun alınması gerekiyor. Ailelerin bu konuda diş hekimlerinden bilgi alması daha avantajlı oluyor. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri bilinçsizlikte daha tehlikeli olabiliyor.

6. Dişlerin fırçalanmaması

Çocuklarda diş temizliği genel olarak aksatılmaktadır. Aileler süt dişlerinin fırçalanmaya ihtiyacı olmadığını düşünürler. Aksine daimi dişlerin yerini tutan süt dişlerinin sağlığı ne kadar iyi korunursa yerine gelecek dişler de bir o kadar sağlıklı olacaktır.

Süt dişlerinin çıkmaya başlamasıyla birlikte doğru ağız sağlığının ve hijyeninin nasıl uygulanması gerektiğini ailelerin diş hekimlerinden öğrenmeleri gerekmektedir. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri ağız hijyenine özen gösterilmemesinden kaynaklanıyor.

7. Diş gıcırdatma ya da sıkma

Çocuklarda gece uyurken dişlerini gıcırdatma ya da sıkma oldukça yaygındır. Bu durum diş köklerinin zayıflamasına ya da dişlerin kırılmasına neden olmaktadır. Kırılan dişler ya da zayıflayan diş kökleri yüzünden iltihap meydana gelerek dişlerin kaybedilmesi söz ile karşılaşılmaktadır.

Çocuklarda diş eti iltihabı nedenleri arasında en çok görülenlerden biri olan bu soruna diş hekimleri gece plakları ile çözüm bulmaktadır. 

   

Çocuklarda diş enfeksiyonlarına neden olan faktörlerin ortadan kaldırılması için ailelere büyük görev düşmektedir. Çocuklarının ağız ve diş sağlığına dikkat etmeleri ve doktorlarının önerilerine göre diş hijyenini sağlamaları gerekmektedir. Çocuklarda diş enfeksiyonu nedenleri neler, çocuklarda diş apsesi, çocuklarda diş eti şişmesi neden olur diyorsanız diş hekimlerimize ulaşabilirsiniz.

[widget-137]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173