Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Polisaj Nasıl Yapılır?

Dental SPA Konforunun En Hızlı Çözümü!

Dişlerde meydana gelen lekelenmeler ve renk değişikleri hem sosyal hem de psikolojik etkileri olan sorunlardır. Renk veren gıdaların kullanımı, sigara, çay ve kahvenin aşırı tüketimine bağlı olarak diş yüzeyinde renklenmeler meydana gelir. Polisaj ise bu renklenmeler için diş hekimlerinin en çok başvurduğu yöntemlerden biridir.

Polisaj nasıl yapılır dediğimizde ilk olarak kişinin herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığı, yaşı ve geçirdiği tedaviler göz önüne alınmalıdır. Dış renklenmeler düzenli diş fırçalamaya rağmen oluşmaya devam ediyorsa, diş taşı temizliği ve bunu takiben polisaj (dişi parlatma) işlemi uygulanmalıdır. İç renklenmelerde ise polisaj yerine diş beyazlatma uygulamaları tercih edilmelidir.

 

Polisaj Nasıl Uygulanır?

Polisaj nasıl yapılır sorunuza detaylı yanıt verecek olursak; diş için polisaj uygulamasında dişlerdeki lekeleri temizlemek ve beyaz bir görünüm kazandırmak çok kolaydır. Hatta diş hekimliğinde polisaj uygulaması her tedaviden sonra yerini almaktadır. Polisaj işlemi ile birlikte dişler yeterince beyaz ve temiz olmazsa bu durum dişlerde daha ciddi sorunların olduğunu gösterdiği için hekimleri aydınlatmaktadır.

Polisaj işlemi oldukça basittir ve diş üzerine uygulanmakta olan bir macunu temel alır. Öncesinde ise dişlerin diş taşlarından arındırılması ve temizlenmesi şarttır. Sonrasında diş macunu özel lastik yardımı ile dişlere uygulanır ve bir süre sonra temizlenir. Böylece dişlerin üzerindeki lekeler ortadan kaldırılır.

Diş hekimlerinin diş taşı temizliği sonrası çizilen diş yüzeylerini düzeltmek için kullandığı polisaj (parlatma) patı ya da pomza; çay, kahve, tütün lekeleri gibi pek çok lekeyi ortadan kaldırır. Dişler doğal rengi ne ise o renge kavuşturulur. Bu renk kişinin ağız ve diş bakımına gösterdiği özene göre 2 yıl kadar korunabilir. Polisaj işlemi kişinin ağız hijyenine ne kadar çok dikkat ettiğine göre daha uzun süre etkisini koruyabilir.

[widget-87]

Polisaj İşleminin Zararı Var Mıdır?

Diş için polisaj işleminin yan etkisi olarak bazı bireylerde 24-48 saat süren hassasiyetler görülebilmektedir. Ancak bu durum diş hekiminin uygulayacağı hassasiyet giderici jel ve macunlarla azaltılacaktır. Dolayısıyla polisaj uygulaması dişlerde kalıcı hasar ya da minede tahribata yol açmamaktadır.

Evde polisaj nasıl yapılır diye düşünenler için bu işlemin mutlaka uzman kontrolünde yapılması gerektiğini belirtmekte fayda var. Diş taşı temizliği sonrasında uygulanan polisaj ile birlikte kişinin 1-2 hafta süre ile dişe renk verecek yiyecek ve içeceklerden uzak durması gerekmektedir. Aksi halde renklenme tekrar başlayabilir. Polisaj nasıl yapılır ve polisaj işlemi sonrası dikkat edilecekler hakkında bilgi almak için hekiminize başvurabilirsiniz.

[widget-138]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173