- Konu Başlıkları
- Bebeğin Rahat Diş Çıkarması İçin Yapılması Gerekenler
- Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Doğru Bilgiyle Bebeğinizin Diş Çıkarma Dönemini Kolaylaştırabilirsiniz!
Bebeğin Rahat Diş Çıkarması İçin Yapılması Gerekenler
Bebeklerde diş çıkarma dönemi ebeveynler tarafından merakla beklenen ve genellikle zorlu geçen bir dönemdir. Bebeklerde ilk diş genellikle 6-7 aylıkken çıkmaya başlar. Fakat her bebeğin gelişimi birbirinden farklı olduğundan bu süreç daha erken ya da daha geç de başlayabilir.
Diş çıkarma bebeklerde dişin çıkacağı bölgede rahatsızlık, şişlik hissi ve kaşıntıya sebep olabilmektedir. Bebeklerde diş çıkarma döneminde huzursuzluk görülmesi oldukça normaldir. Bu süreçte bebeğinize destek olabilirsiniz. Diş çıkaran bebeklerde nelere dikkat etmeli, bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenler neler merak ediyorsanız yazımıza göz atabilirsiniz.
Bebeklerde Diş Çıkarma Dönemi Dikkat Edilmesi Gerekenler
Bebekler genellikle 6-7 aylıkken diş çıkarmaya başlarlar. Bu süreç daha erken ya da daha geç de başlayabilir. Bebeklerde diş çıkarma dönemi genellikle zorlu geçer. Bu süreci kolaylaştırmak ve bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenleri bilirseniz bebeğinizin ağrılarını hafifletebilirsiniz. Diş çıkaran bebeklerde nelere dikkat edilmeli diyorsanız tavsiyelerimize kulak verin.
- Diş çıkarma döneminde bebeklerin diş etleri çok hassas olacağından mümkün olduğunca sıcak gıdalar vermemeye çalışın. Diş çıkaran bebeklerde nelere dikkat etmeli diyorsanız ılık hatta soğuk yiyeceklere ağırlık verebilirsiniz. Bebeklerde diş çıkarma döneminde elma püresi, yoğurt ve muhallebi gibi ferahlatıcı besinler bebeğinize iyi gelecektir.
- Bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenlerden biri bebeğe çiğneyebileceği şeyler vermek olacaktır. Soğuk muz, havuç gibi yiyecekler hem bebeğinizi besleyecek hem de diş etlerine iyi gelecektir.
- Bebeğe kereviz sapı vermek, bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenlerden bir diğeridir. Kerevizin rahatlatıcı etkisi diş huysuzluğuna iyi gelmektedir. Bebeğinize plastik diş kaşıma aletlerindense kereviz sapı vererek çok daha iyi bir şey yapabilirsiniz.
- Diş çıkaran bebeklerde nelere dikkat etmeli sorusunun bir diğer cevabı yeterince kadar su içiyor olmasına dikkat etmenizdir. Bu dönemde bebeğin susuz kalmaması çok önemlidir.
- Dondurulmuş meyveleri kemirmesi için bebeğe vermek, bebeğin rahat diş çıkarması için yapılması gerekenlerden bir diğeridir. Dondurulmuş meyveleri bir beslenme filesi içine koyarak bebeğinize verebilirsiniz. Bu şekilde hem dişlerini kaşıyabilir, hem sızıyı azaltabilir, hem de sağlıklı beslenmesini sağlayabilirsiniz.
- Ellerinizi çok iyi temizledikten sonra bebeğin diş etlerine yumuşak hareketlerle masaj yapabilirsiniz. Bu uygulama ile dişin daha kolay çıkmasına yardımcı olurken bebeğindeki rahatsızlık hissini azaltabilirsiniz.
- Bebeklerde diş çıkarma dönemi dikkat edilmesi gerekenlerden biri diş kaşıma halkalarının içi sıvı olanlarının tercih edilmemesidir. Bebek ısırarak diş kaşıma aletini patlatabilir. Bebeğe dişini kaşıması için verilen nesnelerin zararlı kimyasal ve boya gibi maddeler içermemesine dikkat edilmelidir.
Bebeklerde diş çıkarma döneminde ateş görülmesi normaldir. Diş çıkarmaya bağlı olan ateşler medikal tedavi gerektirmez. Fakat ateş, bebeklerde diş çıkarma dönemi dikkat edilmesi gerekenlerden biridir. Ateşin çok fazla yükselmesi halinde doktorunuza başvurabilirsiniz.
[widget-87]
Doğru Bilgiyle Bebeğinizin Diş Çıkarma Dönemini Kolaylaştırabilirsiniz!
Bebeklerde diş çıkarma döneminin nasıl geçeceği, bebekten bebeğe göre değişecektir. Önemli olan ebeveynlerin diş çıkaran bebeklerde nelere dikkat etmeli sorusunun cevabına kendilerini hazırlamalarıdır.
Ebeveynler, diş çıkarma döneminde yapmaları gerekenleri bilir ve soğukkanlı olurlarsa bebeklerinin bu süreci çok daha kolay atlatmalarını sağlayabilirler.
[widget-137]