Daha Çok Gülümsemek İçin Bizi Arayın! 444 81 73
Türkçe

tr

Dil Seçimi

Dil Seçimi

Ortognatik Cerrahi Nedir?

Ortognatik Cerrahi ile Çene Problemlerinizi Çözüme Kavuşturun!

Ortognatik cerrahi, çene problemlerinin çözüme kavuşması için yapılan tedavi yöntemidir. Ortognatik cerrahi alt ve üst çenenin normal pozisyonlarda konumlanması ve dişlerin kapalı pozisyonda problemsiz tam kapanma sağlaması için yapılır. Ortognatik cerrahi hastanın yaşadığı probleme göre çene ve dişlerin, olması gereken konuma getirilmesi amacıyla yapılmaktadır.

Çene yapısı bozuk olan hastalar konuşurken hatta yemek yerken zorluk yaşayabilirler. Ortognatik cerrahi bu gibi rahatsızlıkları sonlandırmaktadır. Ayrıca ortognatik cerrahi, estetik olarak da çene görünümünü iyileştirmektedir. Ortognatik cerrahi nedir, ortognatik cerrahi nasıl yapılır merak ediyorsanız birlikte inceleyelim.

 [widget-132]  

Ortognatik Cerrahi İle Yaşam Kalitenizi Yükseltin!

Ortognatik cerrahi nedir öğrendik. Peki, ortognatik cerrahi hangi durumlarda yapılır, ortognatik cerrahi nasıl yapılır? Çenedeki iskelet bozukluğu; çiğneme ve yutmada zorluk, diksiyonda bozulma, solunum problemleri, çeneyi tam kapatamama, uyku problemleri ve estetik olmayan görünüm sebebiyle özgüven eksikliği gibi problemlere sebep olabilmektedir. Bu problemleri tedavi etmek için ortognatik cerrahi işlemine başvurulmaktadır. 

Ortognatik cerrahi tedavisi ile hasta tüm bu şikayetlerinden kurtulabilir, daha estetik bir görünüme kavuşabilir. Ortognatik cerrahi hastanın yaşam kalitesini yükseltecektir. Ayrıca çene yapısındaki bozukluklar, diş sağlığını da tehdit etmektedir. Bazı çene yapısı bozukluğu yaşayan hastalar, dişlerini yeteri kadar iyi bir şekilde temizleyemezler. Bu da diş çürüklerini, diş eti rahatsızlıklarını, diş plakları oluşumunu ortaya çıkarabilmektedir.

Ortognatik Cerrahi, Ortodonti Tedavisi ile Birlikte Uygulandığında Başarılı Sonuç Verir!

Ortognatik cerrahide ortodonti ve çene cerrahisi birlikte hareket eder. Çenenin tam kapanmaması, alt çenenin üst çeneye göre önde, arkada, sağda ya da solda olması gibi durumlar ortognatik cerrahi ile tedavi edilmektedir.

Ortognatik cerrahi nasıl yapılır diye soruyorsanız öncelikle tedaviye başlamadan hastanın baş tomografisi çekilir. Hasta çene cerrahisi uzmanı, ortodonti uzmanı ve diş hekimi tarafından muayene edilir. Hastanın tedavisi bu üç alanda uzman hekimler tarafından yapılmaktadır. Öncelikle hastanın dişlerinin düzeltilmesi gerekir. Bu sebeple ortodonti tedavisine başlanır. Ortodonti tedavisi hastanın diş çapraşıklığına göre 2 yıl kadar sürebilir. Ortodonti tedavisi ile dişler olması gereken konumlarına getirilir. 

Dişlerin olması gereken konuma gelmesiyle hasta çene cerrahisi tedavisi başlar. Çene cerrahisinde hastaya genel anestezi uygulanır. Bu sayede hasta işlem sırasında kesinlikle ağrı ya da acı hissetmez. Fakat işlem sonrasında anestezinin etkisinin geçmesiyle hasta ağrı, şişlik, morarma gibi durumlar yaşayabilir. Ağrının ve şişliğin şiddetini azaltmak için mutlaka hekimin tavsiyelerine uyulmalı, gereken ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır. Ortognatik cerrahi nedir, ortognatik cerrahi nasıl yapılır öğrendik. Dilerseniz aklınıza takılan tüm sorular ve ortognatik cerrahi fiyatları ile ilgili bizlere ulaşabilirsiniz. 

Ortognatik Cerrahi Ameliyatı Zor mu?

Ortognatik cerrahi tedavisi, genellikle detaylı planlama gerektiren bir ameliyattır. Çenenin yalnızca bir kısmına mı müdahale edileceği, yoksa hem üst hem de alt çenenin mi düzeltileceği ameliyatın zorluğunu etkiler. İki çenenin de düzeltilmesi gerektiğinde ortognatik cerrahi tedavisi daha karmaşık hale gelir. Hastanın genel sağlık durumu, kemik yapısı ve dişlerin konumu ameliyatın planlamasında ve uygulanmasında önemli rol oynar. Önceden mevcut sağlık sorunları olan hastalar için  ortognatik cerrahi işlemi daha riskli olabilir. Ortognatik cerrahi tedavis cerrahın tecrübesi ve yetkinliği, ameliyatın başarısı ve zorluğunu doğrudan etkiler. Deneyimli bir diş hekimi, komplikasyonları minimize edebilir ve ameliyatı daha sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilir. Çene cerrahisi İlk birkaç hafta şişlik, ağrı ve rahatsızlık olabilir. Tam iyileşme genellikle birkaç ay alır. Hastalar, iyileşme sürecinde yumuşak gıdalarla beslenmeli ve ağız hijyenine dikkat etmelidir.

[widget-152]  

Ortognatik Cerrahi İle Solunum, Konuşma, Uyku Problemlerinizden Kurtulun!

Ortognatik cerrahi işlemi ile birçok çene problemi çözüme kavuşturulabilmektedir. Ortognatik cerrahi, ergenlik dönemini bitirmiş, kemik gelişimini tamamlamış hastalara uygulanabilmektedir. Ergenlik dönemi bitmeden ortognatik cerrahi hasta için bir seçenek olamaz. Çünkü ergenlik ve çocukluk döneminde çene problemleri ağız içi ve ağız dışı apareyler ile tedavi edilebilmektedir. Fakat ergenlik döneminin bitmesiyle kemik gelişimi tamamlandığından çene problemleri maalesef bu apareylerle çözüme kavuşturulamaz. Çene problemi yaşayan hasta, ergenlik dönemini tamamladıysa ortognatik cerrahi tedavisine başvurabilir. 

Diş kliniği uygulamalarından ortognatik cerrahi tedavisi ile hasta daha estetik bir görünüme kavuşur. Ayrıca solunum, konuşma, uyku problemleri gibi sorunlar da bu yöntemle tedavi edilebilmektedir.

[widget-87]

Yorum Yap

Telefon 444 81 73
Randevu Al
Randevu Al 444 8 173